Raid în Yemen al Arabiei Saudite. Zeci de persoane UCISE

 Zeci de rebeli, printre care şi comandanţi, au fost ucişi în Yemen într-un atac al coaliţiei conduse de Arabia Saudită, au relatat media, la câteva zile după un raid similar în care a murit cel mai înalt responsabil politic al insurgenţilor, transmite AFP. 

Acest nou atac de vineri seară a avut loc în ajunul funeraliilor acestui lider politic, Saleh Al-Sammad, ucis la 19 aprilie într-un raid ţintit revendicat de aceeaşi coaliţie militară în vestul Yemenului, răvăşit de război.

Eliminarea unor astfel de comandaţi, care reprezintă o lovitură serioasă pentru rebelii houthi, semnifică faptul că Arabia Saudită rămâne ferm decisă în favoarea unei soluţii militare în Yemen, potrivit unor experţi. 

Intervenție pentru oprirea rebelilor 

În martie 2015 coaliţia militară aflată sub comandamentul Arabiei Saudite a intervenit în Yemen pentru a ajuta regimul preşedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi să oprească avansul rebelilor houthi pro-iranieni are ocupaseră mari porţiuni de teritoriu, printre care şi capitala Sanaa. 

Vineri seară, coaliţia a vizat o clădire a Ministerului de Interne controlată de rebeli la Sanaa, a transmis postul de televiziune cu capital saudit Al-Arabiya, oferind un bilanţ de 38 de morţi în rândul rebelilor houthi. 

Conform acestei televiziuni cu sediul în Dubai, reuniunea urmărea pregătirea ceremoniei de înmormântare de sâmbătă. 

Postul de televiziune saudit El-Ekhbariya a transmis la rândul său că cel puţin doi comandanţi houthi se numără printre cei morţi. 

Rebelii au confirmat raidul, însă nu au oferit alte informaţii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel