Rafael Nadal și Gabrine Muguruza, sportivii anului în Spania

Jucătorii de tenis Garbine Muguruza şi Rafael Nadal au fost desemnaţi sportivii anului 2017 în Spania, cu ocazia celei de-a 70-a ediţii a Galei premiilor ziarului El Mundo Deportivo, care a avut loc la Barcelona.

„Sunt foarte bucuroasă să mă aflu aici pentru prima oară, iar faptul că am primit o recunoaştere atât de frumoasă, după un an minunat, este ceva foarte important. Este răsplata unei munci foarte dure", a declarat cu această ocazie Muguruza (24 ani), născută în Venezuela.

Iberica a câştigat în 2017 al doilea său titlu de Mare Şlem la Wimbledon, impunându-se totodată şi în turneul de la Cincinnati (SUA). Ea a acces pe prima poziţie a clasamentului WTA în septembrie, fiind a doua reprezentată a Spaniei care a reuşit această performanţă, după Arantxa Sanchez Vicario, în 1995. Muguruza a rămas în fotoliul de lider WTA până pe 8 octombrie, ocupând în prezent poziţia a patra.

 

Nadal și Muguruza, pe primul loc în lume, concomitent



Rafael Nadal (31 ani) a fost premiat, la rândul său, după un sezon excepţional, în care a reuşit să revină în fruntea ierarhiei masculine, fiind cel mai vârstnic tenisman care a încheiat anul pe prima poziţie a clasamentului ATP. El a cucerit în total şase trofee în 2017, între care două de Mare Şlem, la Roland Garros şi US Open.

De menţionat că Muguruza şi Nadal s-au aflat concomitent pe prima poziţie în ierarhiile tenisului profesionist, timp de aproximativ o lună, fiind pentru prima oară când cele două circuite, WTA şi ATP, au fost dominate în acelaşi timp de reprezentanţi ai Spaniei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel