Rafael Nadal, eliminat de la Australian Open. Anul trecut a câştigat trofeul

Facebook Rafael Nadal
Facebook Rafael Nadal

Tenismenul spaniol Rafael Nadal nu a reuşit să îşi apere titlul cucerit în 2022 la Australian Open. 

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul titlului, a fost eliminat în turul al doilea al Openului Australiei, fiind învins în trei seturi, 6-4, 6-4, 7-5, de americanul Mackenzie McDonald, într-o partidă disputată miercuri la Melbourne.

Nadal (36 ani), deţinătorul recordului de titluri cucerite în Marele Şlem (22), a suferit o leziune la şoldul stâng, în momentul în care a încercat să returneze o minge, în ultimul ghem al setului secund. El a revenit pe teren după ce a primit îngrijiri medicale, însă jocul său a fost clar afectat, nereuşind să mai facă faţă ritmului impus de adversarul său.

Campionul iberic, numărul doi mondial şi principalul favorit al competiţiei de la antipozi, ratează astfel şansa de a-şi apăra coroana cucerită anul trecut la Australian Open, în urma unei reveniri spectaculoase în finala cu Daniil Medvedev, după ce rusul reuşise să câştige primele două seturi.

De la debutul său în circuitul profesionist, în 2001, Nadal a abandonat de numai cinci ori la turneele de Mare Şlem, ultima oară la Wimbledon, anul trecut, când a fost obligat să renunţe la semifinale din cauza unei leziuni abdominale.

Mackenzie McDonald, ocupantul locului 65 ATP, îl va înfrunta în turul următor pe câştigătorul meciului dintre japonezul Yoshihito Nishioka, număru 31 pe lista capilor de serie, şi cehul Dalibor Svrcina, venit din calificări.

Tot miercuri, canadianul Felix Auger-Aliassime şi Jannik Sinner, doi dintre cei mai talentaţi tineri jucători din circuit, au acces în turul al treilea la Australian Open.

Auger-Aliassime, favoritul numărul 6 a dispus în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-3, 6-2, 6-2, de slovacul Alex Molcan, în timp ce Sinner (nr. 15) l-a învins cu 6-3, 6-2, 6-2 pe argentinianul Tomas Etcheverry, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel