Urmărește emisiunea live


Raeţchi: Am depus un proiect legislativ pentru instituirea Anului Promovării Lecturii în 2020

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă că a depus, împreună cu mai mulţi parlamentari liberali, între care şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, un proiect legislativ pentru instituirea Anului Promovării Lecturii în 2020.

"România deţine recorduri alarmante în ceea ce priveşte rata analfabetismului funcţional şi consumul de carte. (...) Împreună cu ministrul Culturii şi mai mulţi colegi din PNL am iniţiat un nou proiect de lege privind instituirea Anului Promovării Lecturii în România - 2020. Scopul este acela de a menţine subiectul în atenţia opiniei publice, de a stimula consumul de carte şi de a promova lectura", arată liberalul într-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

El arată că iniţiativa legislativă presupune organizarea de evenimente culturale menite să promoveze lectura, publicul ţintă fiind copiii şi tinerii. Astfel, autorităţile locale şi centrale sunt încurajate să contribuie logistic şi financiar la programe de promovare a lecturii, iar televiziunea şi radioul public pot mediatiza evenimentele ocazionate de sărbătorirea "Anului Promovării Lecturii".

Proiectul de lege prevede şi organizarea unor evenimente sub titulatura "Copiii citesc", care presupune organizarea de întâlniri săptămânale ale elevilor cu voluntari (părinţi, personalităţi publice, jurnalişti, etc.) care să le citească fragmente din opere literare în scopul încurajării lecturii, precum şi organizarea de întâlniri bianuale ale elevilor cu scriitori români contemporani, de anvergura naţională sau locală. Iniţiativa stipulează că CNA va stabili un mod de difuzare a unui mesaj menit să promoveze lectura în rândul copiilor, iar ministerul Culturii va stabili un calendar naţional de evenimente pentru promovarea lecturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel