Raeţchi, după declarațiile lui Dorin Florea, primar Târgu Mureş: E necesar un mecanism de interzicere a dreptului de a candida

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a reacționat, marți, la declarațiile primarului Dorin Florea din Târgu Mureș despre cuplurile care vor să aibă copii. Liberalul susține că ar trebui creat un mecanism de interzicere a dreptului de a mai candida în funcții publice în anumite cazuri.

„Declarațiile primarului din Târgu Mureș ne arată de ce trebuie să avem un mecanism eficient de suspendare a dreptului de a candida, cel puțin pentru un ciclu electoral, pentru politicienii rasiști și naziști. Primarul din Târgu Mureș este un astfel de politician, care consideră că este chemat să decidă care sunt persoanele care au -dreptul legal- să devină parinți. Nazism în cel mai pur sens al termenului. (...) Pentru astfel de oameni ar trebui să existe un mecanism funcțional de interzicere a dreptului de a candida până își adaptează discursul la valorile Uniunii Europene, nu la cele ale Germaniei naziste. Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist”, a scris Ovidiu Raețchi, pe Facebook.

Liberalul susține că declarațiile primarului din Târgu Mureș vin în contextul campaniei electorale

„Grav este că primarul își asumă cu seninătate această calitate, știind că nu se poate face aproape nimic împotriva unui hiterist pe actuala practică juridică din România. Uitați-vă la mâna dreaptă a Gabrielei Firea, viceprimarul Aurelian Bădulescu, un antisemit entuziast, asumat ca atare de Firea. Primarul de la Târgu Mureș nu doar că își asumă, încântat de sine, calitatea de nazist, dar, în mod evident, utilizează acest discurs în contextul campaniei electorale iminente. Un populist asumat și cinic”, a subliniat Raețchi.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru Mediafax că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul spune că nu îl sperie CNCD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel