Raed Arafat: La SMURD București, vom dubla numărul mașinilor

Raed Arafat anunță noi investiții în sectorul situațiilor de urgență, SMURD București urmând să beneficieze în curând de dublarea mașinilor de prim-ajutor care acționează zilnic.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat marți, la Marius Tucă Show, că în toamnă se va deschide la Jibou punctul SMURD de intervenție cu elicopterul, care va deservi zona de nord-vest a țării.

„Recent s-a semnat la Guvern acordul-cadru cu elicopterele ușoare, asta va însemna trei puncte noi de elicoptere în zonele montane, urmează prin septembrie deschiderea punctului de intervenție SMURD cu elicopterul la Jibou, deci asta va fi pentru zona nord-vest, deja baza aeriană e gata și e pregătim pentru pornirea punctului, după care urmează licitația pe elicopterele mari care să înlocuiască încet, încet flota veche pe care o are Ministerul de Interne pentru problemele de căutare-salvare, stingere incendii de pădure, transport multiple victime", a afirmat secretarul de stat.

Raed Arafat a anunțat și reînnoirea parcului de mașini pentru descarcerare, de stingere a incendiilor, nave destinate intervențiilor martime și fluviale, precum și alte mijloace tehnice pentru situații de urgență, inclusiv medicale.

"Sunt foarte multe licitații în curs la IGSU, unele deja se semnează deja contractele subsecvente, altele acordurile cadru, altele sunt în procedură, unele contestate, mașini de descarcerare care să reînnoiască parcul de mașini de descarcerare care este din 2001, descarcerările ușoare care o să vină vreo 60 de mașini de descarcerare, centre mobile de comandă, mașini de pompieri de 4000 de litri și mașini de 10.000 de litri pe care trebuie să le luăm deci sunt bani pentru luarea lor prin fonduri europene că vorbim aici de fonduri europene. Partea maritimă prevede o navă maritimă plus trei nave fluviale, una pentru deltă și două pentru Dunăre, de strângere și de intervenție și multe alte mijloace de intervenție de la sistemul de căutare-salvare, căutare mai degrabă prin drone care urmează să-l implementăm regional la nivelul IGS-ului și până la alte dotări pentru intervenții specifice, incendii de pădure și diferite tipuri de intervenții foarte speciale, inclusiv pe linie medicală", a spus șeful DSU.

De asemenea, Raed Arafat a anunțat dublarea numărului mașinilor de prim-ajutor SMURD care acționează zilnic în Capitală.

"Iar pe SMURD, prima dată o zic, că la București în curând vom dubla numărul mașinilor de prim/ajutor. Deci urmează de la media de 20 de mașini de prim ajutor pe zi la SMURD București să atingem cam 40-41 de mașini de prim-ajutor pe zi și înseamnă că va rezolva o problemă foarte importantă de resurse la care se va adăuga după ce termină angajările Serviciul de Ambulanță încă vreo 8-10 echipaje pe zi la Serviciul de Ambulanță, deci se vor dubla. Deci o să mai apară până sfârșitul anului vreo 30 de echipaje suplimentare în zona București-Ilfov și ăsta este un lucru care deja am început implementarea lui, mașinile sunt sosite pentru SMURD se fac demersurile de asigurare ale lor și după care o să începem implementarea", a explicat secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel