Raed Arafat, imagini spectaculoase cu pompierii salvatori în munții Retezat

Secretarul de stat Raed Arafat a publicat pe pagina sa de Facebook un clip video în care se prezintă o acțune spectaculoasă a pompierilor SMURD.

Raed Arafat laudă o acțiune a unei echipe de pompieri care au reușit să recupereze un turist grav accidentat. "Misiunile de salvare aeriană în zonele montane efectuate de elicopterele SMURD în colaborare cu salvamontiștii continuă. Atașat este un film recent al unei acțiuni a elicopterului SMURD din Târgu Mureș pentru recuperarea unui pacient cu fractură deschisă din munții Retezat", a scris Arafat.

Secretarul de stat amintește că deși aceste acțiuni eroice nu sunt cunoscute publicului, că doar într-o singură săptămână, pompierii au realizat două astfel de operațiuni.

"Utilizarea troliului a devenit posibilă în urmă pregătirii intense care s-a efectuat în cadrul programului de pregătire cu colegii de la serviciul de salvare aeriană REGA din Elveția. Numai în ultima sapatamana două astfel de misiuni au fost efectuate în zonele montante. Felicitări tuturor celor implicați în aceste misiuni de salvare care nu sunt deloc ușoare sau lipsite de risc", a adăugat Raed Arafat.

Vezi aici clipul video postat de Raed Arafat:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel