Raed Arafat și-a pus sistemul medical în cap

Raed Arafat vrea ca sistemul medical să fie delimitat clar, astfel încât  sectorul privat să fie separat de cel public, mergând până la impunerea interdicţiei cadrelor medicale de a lucra simultan în ambele sectoare.

"Ştiu că această tema este una extrem de sensibilă, însă pentru acoperirea costurilor sectorului comercial pot fi încurajate asigurările private complementare şi alte modalităţi care să nu fie la concurenţă cu sectorul public care deţine un rol social major având alocată o sumă care oricum este insuficientă. Pasul de a creşte veniturile personalului din sănătate este unul foarte important însa acesta trebuie să vină şi cu alte măsuri, una şi cea mai importantă din punctul meu de vedere este delimitarea sectorului privat comercial de cel public şi stabilirea unor reguli foarte clare care să ajungă chiar şi la interdicţia de a lucra simultan în ambele sectoare, neştiind niciodată dacă medicul sau asistentul este loial locului de muncă din sectorul public şi dacă întradevar acesta deserveşte interesul pacienţilor cocrect sau încearcă să-i plimbe între cele două sectoare şi să-i facă să plătească cât mai mult posibil fără a ţine cont de posibilităţile lor şi problemele lor", susţine Raed Arafat într-o postare pe Facebook.

[citește și]

Totodată, Raed Arafat a precizat, în direct la Realitatea TV: "Ştim foarte clar că acest fenomen există, există chiar în domeniul urgenţei şi are un impact negativ. Este un procent important al celor care lucrează şi la stat şi la privat. Nu vă pot da acum o cifră exactă. Acum plătim medicii mai corect, nu ar trebui să existe impact financiar asupra medicilor. Este normal să nu lucrezi în două locuri, pentru a te putea dedica pacienţilor.

Dacă cei care lucrează în sistem nu se dedică locului de muncă şi pacienţilor din sectorul respectiv, vom avea probleme în continuare. Din momentul în care eşti angajatul unui sector şi primeşti salariu, acest sector trebuie să fie reglementat. Este ca orice patron. Şi statul are dreptul să reglementeze, nu poate să fie ca la piaţa liberă, nu suntem la aprozar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel