Raed Arafat, declarație teribilă: Spitale și clădiri ale ISU, la pământ în caz de cutremur

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat an declarat joi seară că, în caz de cutremur, există riscuri inclusiv pentru clădirile serviciilor de ambulanţă şi ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi a dat exemplul hangarelor pentru misiunile aeromedicale care, dacă riscă să cadă, riscă să scoată resurse importante de pe lista de intervenţie.

„Trebuie să terminăm cu ideea că dacă vorbim deschis despre un risc înseamnă că inducem panica. (...) Trebuie să vorbim deschis pentru că omul de rând nu trebuie să stea într-o convingere falsă că totul e perfect. Nu! Deci sunt riscuri. Încercăm să le diminuăm efectul, încercăm să fim cât mai bine pregătiţi dar nu putem să nu recunoaştem că nu există. Este ca şi cu struţul care introduce capul în nisip şi spune că «nimeni nu mă vede»", a spus dr. Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat a arătat că există riscuri inclusiv pentru clădirile ambulanţelor şi Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

„Dacă sediul unei unităţi de pompieri în care sunt maşini de pompieri, garajele nu sunt consolidate şi cad de pe maşinile de pompieri le şterg de pe lista de intervenţie imediat. Acelaşi lucru la ambulanţă. Dacă sediul ambulanţei este expus unui risc seismic şi nu e consolidat şi nu e sigur înseamnă că acest sediu poate să ducă la dispariţia unei părţi ale echipelor de intervenţie. Şi este normal ca acest lucru să fie zis", a mai spus Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel