Raed Arafat: Dacă omul acesta nu accepta, poate nu am fi reușit niciodată să punem bazele SMURD

Anca Murgoci / 10 dec 2019 / 18:54

Sunt aproape trei decenii de când Raed Arafat a înființat Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare.

Pentru că în ultima vreme se tot vorbește despre decapitarea sa, DC News reia un interviu mai vechi pe care Raed Arafat ni l-a acordat în exclusivitate.

Pentru fondatorul SMURD, ultimii 30 de ani au înseamnat muncă, devotament și luptă pentru supraviețuire.

"Dacă aș da timpul înapoi, aș pune din nou bazele SMURD-ului. 100%. Aș începe din nou așa cum am început acum 25 de ani", spunea Raed Arafat într-un interviu pentru DC News.

Primele amintiri legate de SMURD

 

Primul doctor care l-a sprijinit pe Raed Arafat a fost profesorul Mircea Chiorean, pe atunci şef al Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Mureş.

Întrebat care este prima amintire legată de SMURD, Raed Arafat ne-a spus: "Sunt mai multe amintiri importante, dar poate că venitul la Mureș după ce la Cluj nu s-a reușit în primă fază (n.r. - punerea bazei pentru SMURD)... O altă amintire este întâlnirea cu profesorul Mircea Chiorean, șeful de la terapie intensivă de la Mureș de-atunci, care a acceptat ideea și ne-a sprijinit. A fost un moment foarte important pentru că dacă omul acesta nu accepta ideea, poate nu am fi reușit niciodată să punem bazele SMURD. Este o amintire care trebuie spusă mereu".