Unde va fi mutată statuia! Radu Tudor, revoltat la Antena 3: Are de dat o explicaţie! Un astfel de gest poate distruge

Radu Tudor
Radu Tudor

Moderatorul emisiunii „Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, Radu Tudor, a făcut un apel public la primarul Oradei, Ilie Bolojan, cu privire la mutarea statuii lui Mihai Viteazul din centrul oraşului. Câteva imagini cu ridicarea de o macara a statuii fostului domnitor au devenit virale şi au stârnit un val de revoltă în rândul internauţilor. 

UPDATE

Primarul Oradei, Ilie Bolojan, a anunţat unde va muta statuia lui Mihai Viteazul, după ce imaginile cu ridicarea ei din Piaţa Unirii au devenit virale. 

"Statuia lui Mihai Viteazul urmează să fie amplasată în piața care-i poartă numele din fața Catedralei Ortodoxe din Centrul Civic. Această zonă urmează să fie transformată într-o piață pietonală, pe baza unui proiect european câștigat de orașul Oradea, lucrările de amenajare urmând să înceapă la începutul anului următor, în luna iunie urmând să semnăm contractul de proiectare a pieței. Această locație are toate avizele obținute de la Ministerul Culturii", a scris primarul Oradei pe pagina sa de Facebook. 

"Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, are de dat o explicaţie în legătură cu mutarea statuii lui Mihai Viteazu. Dacă e un gest necugetat, să priceapă foarte bine că a făcut un mare rău celor care consideră că Oradea este un oraş reper pentru România şi Ilie Bolojan este un primar bun al PNL. E plin internetul de proteste. Dacă poate explica de ce l-a dat jos pe Mihai Viteazul şi l-a pus pe regele Ferdinand şi poate comunica nu doar orădenilor, ci tuturor oamenilor din România, de ce a dat jos statuia lui Mihai Viteazul şi unde va fi ea dusă, s-ar putea să fie acceptată explicaţia sa", a declarat Radu Tudor.

Gestul stârneşte revoltă

Moderatorul Antenei 3 a menţionat că Ilie Bolojan trebuie să fie pregătit ca imaginea sa să fie şifonată, dacă nu oferă explicaţii. 

"Fără comunicare, un astfel de gest poate distruge imaginea nu doar a unui primar, imaginea unui oraş foarte frumos, cum este Oradea. Poate există o explicaţie logică. Dacă nu vorbeşte şi face pe mutulică, să îşi asume că un gest ca acesta stârneşte revoltă", a mai spus Radu Tudor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel