Radu Tudor numește liderul PNL care sfidează afilierea la PPE

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor spune că există un lider liberal care refuză să intre în PPE chiar dacă PNL se va afilia acestei familii europene.

"Norica Nicolai nu aderă la PPE. M-am convins singur că Norica Nicolai nu este de acord cu ruperea PNL din ALDE. Nu face un demers în interiorul PNL, dar veți vedea niște evoluții interesante până la Congres", a declarat Radu Tudor, miercuri seară, la Antena 3.

Norica Nicolai a fost unul dintre cei mai aprigi critici ai popularilor europeni, în special după suspendarea președintelui Traian Băsescu, din vara lui 2012, pe care liderii PPE au contestat-o.

În ședința Biroului Politic Național în care s-a votat afilierea PNL la PPE, Norica Nicolai s-a abținut. A existat un singur vot împotrivă, cel al senatorului Ioan Ghișe.

După ce PPE a anunțat că intrarea PNL în familia popularilor europeni se va discuta de-abia la toamnă, Norica Nicolai a spus că PNL rămâne membru ALDE, iar Crin Antonescu i-a indus în eroare pe liberali.

"PNL este în continuare membru al ALDE. Consider că am fost indusă în eroare de Crin Antonescu. Am văzut că în momentul de faţă nu putem fi primiţi în PPE şi cred că e foarte corect, pentru că prin statut avem nevoie de o dezbatere cu privire la doctrină şi la valorile pe care e nevoie să le adoptăm odată cu intrarea în PPE. Voi cere astăzi un punct de vedere al domnului Iohannis pentru că, în opinia mea, această atitudine a noastră ne pune în afara PNL, care ne obligă ca decizia de afiliere la PPE să o luăm prin Congres", spunea Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel