Radu Tudor: Nici morții nu-i lăsați în pace. E mult prea mult!

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a reacționat, în direct, la Antena 3, în urma tensiunilor de astăzi de la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului dintre români și maghiari.

”Astăzi, într-o zi atât de importantă, Ziua Eroilor, Ziua Înălțării și 75 de ani de la debarcarea în Normandia, în România s-a petrecut un scandal. Am avut parte de o surpriză extrem de neplăcută. În timpul Zilei Eroilor în România, câteva sute de maghiari, care au fost mobilizați la Valea Uzului de către politicieni UDMR împreună cu Atilla Korodi, dar și cu alții, să împiedice accesul românilor de Ziua Eroilor, în cimitirul de la Valea Uzului. Românii voiau să îi comemoreze pe eroii lor, pe data de 6 iunie, să pună o floare pe mormântul lor, să spună o rugăciune și să plece acasă. Acest lucru nu a fost posibil din cauza unui lanț, ar trebui să îi spunem uman, dar cred că era inuman făcut de politicienii UDMR împreună cu maghiarii, care au aceleași probleme ca și noi, care nu au nevoie de un conflict interetnic în România pentru că au fost destule și păcătoase. Sutele de români au venit la Valea Uzului, de Ziua Eroilor, așa cum se întâmplă frecvent în cimitirele militare românești de Ziua Eroilor. Ceea ce s-a întâmplat acolo reprezintă un gest de ostilitate fără precedent.” a spus Radu Tudor, la Antena 3.

”Cine sunteți voi ca să împiedicați românii să depună o floare pe mormântul eroilor lor?”

Atilla Korodi spune că au realizat un lanț uman ca să împiedice accesul românilor în cimitir. Dar, cine sunteți dumneavoastră, domnilor de la UDMR, să împiedicați românii să depună o floare pe  mormântul eroilor lor, de Ziua Eroilor? Nu vi se pare că ați ajuns prea departe? Atilla Korodi își exprimă punctul de vedere, îl vedeți aici pe ecran, și ne spune, într-un mod șocant, că românii au ocupat cimitirul. Poftim? Adică românii au ocupat propriul lor teritoriu? Și propriul lor cimitir? Cum adică l-au ocupat? Au venit să depună o floare de Ziua Eroilor... și ce au găsit acolo? Au găsit cimitirul blocat de un lanț al cetățenilor simpli maghiari instigați de politicieni UDMR, precum Atilla Korodi? Oameni de genul acesta ar trebui sancționați, trași la răspundere, ar trebui întrebați dacă gesturile lor nu periclitează liniștea, ordinea publică, legea în România.” a spus Radu Tudor.

”Nici morții nu îi lăsați în pace?”

”De când un politician spune că au făcut un lanț să îi împiedicăm pe români să intre în cimitir? Nici morții nu îi lăsați în pace? E prea mult ce faceți! Am înțeles că sunteți în picaj electoral. Am înțeles că toate combinațiile pe care le-ați făcut cu toate partidele v-au adus în situația asta, dar să vă folosiți și de morții români, de Ziua Eroilor, este mult prea mult! A fost un moment foarte tensionat acolo, românii au intrat în cimitir, maghiarii s-au retras, dar afirmațiile lui Atilla Korodi rămân scandaloase ca și demersurile de a nu participa în mod intenționat, la celebrarea Centenarului României, de 1 decembrie 2018. Guvernul Ungariei a dat dispoziție tuturor maghiarilor din Ungaria și România să nu participe la Centenarul României. Această chestiune este o lipsă maximă de eleganță față de un popor, care s-a dovedit întotdeauna tolerant și va fi tolerant, care își respectă și își promovează minoritățile. Asta înseamnă o țară civilizată!” a conchis Radu Tudor, la Antena 3.

 Vezi și Conflict români-maghiari la cimitirul din Valea Uzului. Românii au intrat cu forța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel