Radu Tudor, mesaj emoționant: Acolo mi-au dat lacrimile...

Jurnalistul Radu Tudor a publicat un text emoțional pe blogul personal.

Redăm în integralitate textul publicat de Radu Tudor:

„Purtatorul de cuvant al NATO Oana Lungescu a postat pe contul ei de Twitter – @NATOpress – un mesaj emotionant. Pentru mine, cel putin. Dar sunt convins ca si pentru altii.

Pentru ultima oara, la sediul vechi al Cartierului General al NATO, au fost coborate drapelele tarilor membre. De anul trecut, Cartierul General functioneaza intr-o cladire noua.

Intamplarea face ca un roman de origine, Bogdan C. Lazaroae sa fie administratorul cladirii de 1 miliard de dolari, de a carei inaugurare s-a ocupat personal.

Un alt roman de origine este astazi purtator de cuvant al NATO, fostul jurnalist BBC Oana Lungescu.

Multi alti romani lucreaza azi in structura Cartierului General, in diverse directii. Am avut un adjunct al Secretarului General al NATO, ambasadorul Sorin Ducaru. Si poate vom mai avea...

Momentul parasirii vechii cladiri a Cartierului General al NATO este unul de maxima emotie pentru mine.

Acolo am pasit prima oara in 1994, ca si corespondent al ziarului Evenimentul zilei. Au trecut mai bine de 25 de ani. Teodor Melescanu semna atunci Parteneriatul pentru Pace. Eram primii ce aderam la aceasta initiativa americana menita sa se duca spre calitatea de membru. Acum, dupa 25 de ani, suntem un aliat influent si respectat.

Acolo mi-au dat lacrimile vazand drapelul Romaniei cum se ridica in 2 aprilie 2004, cand am devenit membri NATO. Astazi in vad coborat pentru ultima oara in vechea cladire, dar el a fost deja ridicat inca de anul trecut in noua locatie.

In acea cladire am fost de mai bine de 10 ori. La reuniuni ministeriale, summit-uri, NAC. Sunt 25 de ani de emotie puternica pentru Romania, am trait cu intensitate negocierile oficialilor, deciziile luate, efectul lor imediat in tara.

Inteleg ca acea cladire ce a gazduit mai bine de 50 de ani Cartierul General al celei mai puternice aliante politico-militare din istorie va fi returnata armatei belgiene.

Sper sa o pot revizita candva. As putea merge cu ochii inchisi de la Main Entrance catre sala de presa, in amfiteatrul Joseph Luns unde se tineau majoritatea conferintelor de presa si apoi, evident, la Caffeteria, un loc aparte in memoria mea jurnalistica.

So long, old #NATO HQ !”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel