Radu Tudor, despre politica ultimilor ani și securitatea internațională

radu-tudor
radu-tudor

Radu Tudor publică în ediția de anul acesta a Bookfest un volum de analize politice, militare și de securitate, care adună articole publicate de jurnalist în cotidianul Jurnalul Național.

”De fapt, cel mai important este că Radu Tudor a acoperit de-a lungul timpului acest spațiu (al chestiunilor politice, militare și de securitate - n.r), de multe ori lăsat pradă diletanților și că la multe dintre marile șocuri care au marcat acești ani a informat autorizat și competent cetățeanul român”, scrie politologul Bogdan Teodorescu în prefața cărții.

Cartea începe cu un articol publicat de Radu Tudor pe 24 septembrie 2005 și intitulat ”Terorismul, tratat prea democratic în Europa”. În cadrul acestuia Radu Tudor disecă dilematica democrației în lupta cu terorismul. ”Merită vreun principiu democratic respectat cu atâta sfințenie, încât să fie ucis chiar și un singur om?”, scrie Radu Tudor.

Mai departe jurnalistul vorbește despre teme diverse ale politicii interne din ultimii ani, precum situația din PDL în anul 2008, Theodor Stolojan în fruntea guvernului sau despre chestiuni vitale ale securității internaționale și hibele acesteia.

Radu Tudor își va lansa cartea vineri, 21 mai, la standul editurii Nemira din cadrul Bookfest. La evenimentul care va începe la ora 12:00 la Romexpo vor lua cuvântul academicianul Dinu C. Giurescu și Bogdan Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel