Radu Tudor, către un invitat Antena 3: „Vă pun într-o situație dificilă”. Ce a urmat

Rodica Mitu / 05 Martie 2019 / 20:57
Radu Tudor
Radu Tudor

Marți seară, în emisiunea lui Radu Tudor de la Antena 3 s-a discutat și despre ministrul Justiției, Tudorel Toader.

La un moment dat, Radu Tudor i-a spus lui Daniel Fenechiu, prezent în platoul emisiunii „Punctul de întâlnire" de la Antena 3: „Vă pun într-o situație relativ dificilă. Vreau să fiți avocatul apărării". „Avocatul lui Toader?" a întrebat Fenechiu. „Exact" a venit răspunsul.

„Toader a făcut o parte din ce i s-a cerut. El este în situația: Maurul și-a făcut datoria, poate să plece. (...) Toader, când a venit cu ordonanța în Guvern, nu a venit de capul lui. (...) Nimeni nu îi va putea nega vreodată o anumită apetență de a rezolva niște probleme. Nu ar fi găsit PSD un ministru ca Toader care să rezolve atât de multe probleme căutând mult în zona respectivă. Însă Toader a rezolvat doar o parte din probleme", a spus Fenechiu la Antena 3.

Amintim că, marți, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, i-a cerut ministrului Justiţiei să spună când va da ordonanţa privind punerea în aplicare a articolelor declarate constituţionale din Codul penal şi Codul de procedură penală.

Moţiunea simplă intitulată „Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie”, iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor. Votul final va fi dat miercuri.

ALDE nu va vota în favoarea moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei, a anunţat deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu, precizând că Tudorel Toader este „unul dintre cei mai buni" miniştri, iar textul moţiunii este un pamflet.