Radu Tudor a răbufnit: E o mare greșeală, Ben Oni Ardelean !

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor l-a atacat pe Ben Oni Ardelean după o propunere controversată.

Radu Tudor a luat inițiativă după o propunere făcută de liderul PNL Ben Oni Ardelean. 

"Propunerea foarte clară este ca guvernul să folosească cei 2%, în loc să negocieze cu ei prin Israel sau prin America, să facă autostrăzi cu banii respectivi, fiind o chestiune care ţine de apărare. Propunerea este ca Ministerul Apărării Naţionale să folosească cei 2% în contextul apărării. Au fost cazuri istorice foarte bine conturate, care au avut în istoria lor un astfel de precedent, în cel de-al Doilea Război Mondial, alte state care au fost nevoite să-şi mărească capacitatea de luptă şi au folosit banii de apărare pentru autostrăzi. Pentru că în momentul în care discutăm de mutarea trupelor de la est la vest sau invers, avem o problemă, iar transferul trupelor pe teritoriul României este cel mai lent din toate statele membre NATO", a afirmat deputatul Ben Oni Ardelean, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Cătălin Rădulescu, amenințat cu moartea

Radu Tudor: Nepermis de trăznită

"Sunt intr-un dezacord total cu ideea nepermis de traznita exprimata de liberalul Ben Oni Ardelean, pe care-l cunosc si il respect. Sustin puternic constructia de autostrazi, sunt un mare fan al ideii de Armata puternica si bine dotata. Dar sa iei banii de la una si sa dai la alta, inseamna sa afectezi capacitatea militara a Romaniei si angajamentele in NATO intr-un context de securitate extrem de complicat. Iar asa ceva nu poate fi acceptat ! E o mare greseala, Ben Oni Ardelean !

Deputatul PNL de Timiş Ben Oni Ardelean consideră construirea de autostrăzi în România o problemă esenţială de apărare naţională şi propune ca procentajul de 2% din produsul intern brut alocat contribuţiei ţării în cadrul NATO să fie folosit pentru construirea de autostrăzi, ca parte componentă a sistemului de apărare.

Liberalul susţine că în acelaşi scop au folosit banii apărării şi alte state, în contextul unor situaţii de criză, când s-au construit drumuri pentru relocări de trupe.

Parlamentarul a subliniat că dincolo de siguranţa civilă, a cetăţeanului, este şi una care ţine de apărarea militară, iar în urmă cu câţiva ani, la propunerea PNL, preşedintele Klaus Iohannis a coagulat toate partidele din România, care au semnat Pactul pentru Apărare, prin care ţara noastră să contribuie în contextul NATO cu 2% pe apărare", a mai spus Radu Tudor.

Citește și: Referendum 2019. Mugur Ciuvică: De ce este o mare GREŞEALĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel