Radu Oprea, discuţii la Bruxelles cu antreprenorii români: Aceasta este abordarea Guvernului Dăncilă

Mihai Ciobanu / 01 oct 2019 / 23:43
Radu Oprea
Radu Oprea

"Comunitatea românilor din Belgia cuprinde și un număr însemnat de antreprenori. Ieri am dialogat, la sediul Ambasadei României, cu cei care activează în zona Bruxelles. Afacerile sunt în domenii diverse: de la construcții, transport, la zona serviciilor. Au participat, inclusiv, avocații de succes stabiliți aici", transmite Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

"Am transmis constructorilor mesajul clar că avem nevoie de experiența lor pentru realizarea proiectelor din România. Doar pe POIM mai sunt lucrări de executat în valoare de peste patru miliarde Euro. I-am rugat să urmărească licitațiile publice de apă-canal, drumuri sau diverse construcții civile care se vor publica în perioada imediat următoare.

Start Up Diaspora este un program de succes în regiunea Bruxelles. Românii care au învățat să practice cu succes o activitate în Belgia s-au hotărât să transforme experiența lor într-o afacere în România. Acum există încredere în program și își doresc o nouă linie de finanțare. Am prezentat și oportunitatea programului Start Up Nation. Din cele 33.514 planuri de afaceri depuse în ediția a doua, peste 2000 au aparținut românilor din diaspora.

Am stabilit un mod de comunicare permanent prin intermediul Ambasadei și a reprezentantului Ministerului Mediului de Afaceri. Consilierii economici sunt la post pentru a reprezenta interesele antreprenorilor, atât în România, cât și în Belgia. Problemele antreprenorilor români în relația cu autoritățile belgiene pot și trebuie să primească sprijinul autorităților române. Aceasta este abordarea Guvernului Dăncilă", a transmis ministrul Radu Oprea.