EXCLUSIV  Radu Mazăre, fugă din țară. Avocatul Bădrăgan, explicație

Radu Mazăre a părăsit România și se află în Madagascar unde solicită azil politic.

DC News a discutat în exclusivitate cu Dumitru Bădrăgan, unul din avocații lui Radu Mazăre care a explicat situația politicianului.

”El are o condamnare cu suspendare în dosarul retrocedărilor. Are alte dosare pe rol. Dacă a părăsit România și nu avea nicio măsură preventivă, de exemplu control judiciar cu interdicția de a părăsi țara, atunci el a plecat legal. Dacă a părăsit România fără să aibă vreo măsură, nu e nicio problemă din punct de vedere legal. Dacă va cere azil politic, e dreptul lui să o facă”, a declarat Dumitru Bădrăgan, unul din avocații lui Radu Mazăre.

Radu Mazăre are pe rol mai multe dosare. El se afla sub control judiciar și nu s-a prezentat la poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, părăsind România.

Dumitru Bădrăgan, avocatul lui Mazăre în unul dintre dosare, spune că a aflat din presă de plecarea politicianului.

După plecarea fostului primar procedurile judiciare în dosare continuă. În momentul de față dacă Mazăre nu avea interdicție de a părăsi țara, plecarea a fost una legală deși nu s-a deplasat să semneze graficul în baza controlului judiciar. E de așteptat ca procurorii să ceară înăsprirea măsurilor pentru că nu s-a prezentat la termen, cel mai probabil arest preventiv. Măsura în cazul în care va fi dispusă de judecător nu va putea fi pusă în aplicare în lipsa fostului edil, a explicat avocatul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel