Radu Călin Cristea: Niște vite circulă prin Parlament

Radu Călin Cristea
Radu Călin Cristea

Criticul literar Radu Călin Cristea a publicat pe blogul personal o poveste intitulată "Printre îngeri și derbedei".

"Mă întreabă un prieten dacă știu că un deputat al USR pe nume Iulian Bulai a spus că Învierea Mîntuitorului a fost „întîmplarea de la Ierusalim de acum 2000 de ani?" I-am răspuns. Nu știu și nu pot a crede că un om zdravăn la minte, credincios sau nu, poate fi fulgerat de gîndul abject de a blasfemia un moment atît de încărcat de sacralitate din cronologia unei religii.

Prietenul insistă, întrebîndu-mă dacă știu că aceeași persoană ar fi spus că „Învierea este și despre tentativa unui grup criminal organizat de a promova un FAKE NEWS". Nu știu și nu pot a crede, i-am răspuns, că un ins, oricît de dus de-acasă cu sorcova ar fi, este capabil de lecturi atît de odios defăimătoare ale unui text sfînt. Cred că pînă și profanatorii de morminte au un țel mai onest decît astfel de hulitori bășcălioși. Nu cred că un individ, oricîți sticleți i-ar cînta în cap, e în stare să ia în batjocură într-un asemenea hal și fără o pricină rațională, istorii născătoare de credință pentru milioane și milioane de suflete de pe acest pămînt. Prietenul meu zîmbește și mă completează: „La urma urmelor, și Isus Hristos era un PENAL"...

Ceea ce cred pentru că se vede de la o poștă este că prin Parlament circulă în deplină libertate pîlcuri de vite băloase care împung aerul cu coarnele și bagă groaza în babe și copii cu mugetele lor înfricoșătoare. Nu-mi dau seama prea clar cum și de unde au apărut aceste clici băgătoare în sperieți pentru cei mai slabi de înger. Unii mor de dragul lor, socotind aceste triburi de țopîrlani drept vestitorii noii societăți reformate prin anarhie dezlănțuită și violențe de toate felurile. Alții, între care mă număr și eu, văd în diavolimea mocofană ce mișună prin mediul politic românesc sursa cea mai abundentă de amenințare pentru viitorul imediat al democrației", a scris criticul literar, scriitor, eseist și jurnalist român, Radu Călin Cristea.

Vezi și: Radu Călin Cristea, supus linșajului mediatic. Scandal în presă. Războiul, la un alt nivel 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel