Radu Banciu, după decesul lui Cristian Țopescu: Oamenii mi se vor urca în cap

Radu Banciu, scrisoare după ce a vorbit de Halep: Au sărit să mă înjure
Radu Banciu, scrisoare după ce a vorbit de Halep: Au sărit să mă înjure

Cristian Ţopescu a murit marți, la vârsta de 81 de ani. Radu Banciu a spus că "nu a mai forțat pe final de carieră".

Radu Banciu, marți seară, în emisiunea "Lumea lui Banciu", a vorbit despre Cristian Țopescu, care s-a stins din viață pe 15 mai.

"Termenul de star i se potrivește cel mai bine lui Cristian Țopescu. Nu avea o pregătire de jurnalist, el a fost sportiv. Însă avea o voce care l-a distins. Eu am fost suficient de apropiat mulți ani de Cristian Țopescu. Am fost apropiat ca natură profesională, am lucrat destul de aproape de el. Eram omul lui de bază, singurul din redacție pe care îl cunoaștea. Mi-a spus multe chestiuni în particular. Ziua era lungă pentru un om care nu avea harul scrisului, cum era el. Mi-a spus de multe ori: eu nu știu să scriu. De multe ori, textele lui Cristian Țopescu erau corectate, mai puțin de mine, mie îmi era un pic rușine. Îi corectau alții.

(...) Marele merit în activitatea sa a fost că nu căuta niciodată râca în public. Nu era genul de om care să atace, să se răstească la cineva, să înjure, să facă scandal. Dar, în particular, dacă intrai în profunzimile relațiilor sale, nu era același om pe care îl știți de pe sticlă. Nu era un om chiar atât de plăcut, de exemplu, de frecventat. A comis și multe lucruri îndoielnice, pe care nu vreau să le comentez astăzi, că știu cum sunt oamenii, în general prost informați. Și mi se vor urca mie în cap, deși eu am dreptate. Spun asta pentru că știu multe. (...) Vorbesc și în numele celor care, astăzi, s-au simțit pe undeva răzbunați. Și știu că sunt mulți", a spus Radu Banciu la B1 TV.

"Nu cred că s-ar supăra pe mine Cristian Țopescu"

"Țopescu nu a mai forțat, dacă vreți un termen elegant, pe final de carieră, după ce devenise un star al televiziunii. (...) Știa extrem de bine să nu intre în fraze pe care nu le stăpânea. Era un tip extrem de abil, nu se poate spune inteligent sau cultivat, pentru că nu este potrivit, dar era un tip de o abilitate rară, care își cunoștea senzațional de bine limitele. Era extrem de conștient despre ce poate și nu poate să scrie.

(...) Nu cred că s-ar supăra pe mine Cristian Țopescu dacă m-ar auzi spunând aceste lucruri astăzi, pentru că sunt multe lucruri pe care le-am discutat împreună, (...) lucrurile astea i le-am spus. Dar avea, totuși, această decență de a recunoaște până unde i se întinde plapuma. Bravo lui! (...) Totuși, în cazul lui, expresia Dumnezeu să-l ierte e valabilă poate mai mult decât în cazul altora", a spus jurnalistul Radu Banciu.

Carieră

Între anii 1964-2004, la TVR, Cristian Țopescu a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR. A avut și un mandat de senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008. În luna martie a anului 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul „Steaua României".

Cristian Țopescu a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel