Radiații mai mari ca la Cernobîl la 200 de metri de Piața Victoriei-ȘOC la Muzeul Geologiei

La 200 de metri de Piața Victoriei, locul unde românii au protestat în ultimele zile, se întâmplă lucruri șocante unde oamenii suferă de cancer, rămân fără păr și dinți sau mor.

În Muzeul de Geologie, mai multe încăperi cu fosile și roci sunt contaminate. Numeroase guvernări au ignorat amenințarea asupra vieții angajaților, a studenților aflați în practică și a vizitatorilor, adulți sau copii.

Tolo.ro a publicat un raport din mai 2016, păstrat secret de conducerea Muzeului de Geologie și de către Ministerul Cercetării şi Inovării. Două zone din curtea prin care se plimbă nestingheriți vizitatorii emit radiații de până la 21.680 μSv/h, de 10 ori mai mari decât cea a zonei interzise de la Cernobîl.

Rodica Tiță, directorul muzeului, întrebată de ce a păstrat raportul secret: "De 25 de ani nu s-a schimbat nimic, cu nicio conducere".

Primii afectați sunt chiar angajații.

"Zece dintre noi au cancer, ne cad părul și dinții", spune unul dintre angajații muzeului, care dorește să rămână anonim.

În schimb, Costina Surdu decide să-și asume opiniile.

Fost director economic, acum simplu economist în Institutul Geologic, Costina Surdu spune că vorbește pentru cei care nu mai pot să facă asta.

[citeste si]

"Un fost coleg, Doru Vătășoaia, a decedat la aproape 60 de ani, după o mare suferință", povestește ea.

"Doru Vătășoaia lucra la radiometrie, cel mai expus departament, unde se operează direct cu material radioactiv. A murit de cancer. Știm cu toții că oamenii, angajații muzeului, se îmbolnăvesc. Există și un depozit de material radioactiv extrem de periculos, pentru că nu este protejat conform unor standarde. Dar probleme sunt și în săli. Unele probe radioactive sunt ținute în borcane", a mai povestit Costina Surdu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel