Rachete ruseşti S-400: Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele (Erdogan)

Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze unele pe altele, a afirmat miercuri preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în timp ce Washingtonul îşi manifestă exasperarea în legătură cu intenţia Ankarei de a achiziţiona sisteme de rachete antiaeriene ruseşti S-400, relatează AFP.

"Să nu uitaţi că Turcia este o ţară din NATO. America este o ţară din NATO. După câte ştiu, ţările membre ale NATO nu se sancţionează unele pe altele", a declarat Recep Tayyip Erdogan în faţa presei pe aeroportul din Ankara de unde se pregătea să decoleze spre summitul G20 din Japonia.

Preşedintele turc urmează să aibă sâmbătă o întrevedere cu omologul său american, Donald Trump, în marja summitului de la Osaka, iar pe agenda întâlnirii se află achiziţionarea de către Turcia a rachetelor ruseşti.

Statele Unite au acordat Turciei termen până la 31 iulie pentru a renunţa la achiziţie, pe care Washingtonul o consideră ca incompatibilă cu noul avion american multirol F-35, avut, de asemenea, în vedere de Ankara pentru înzestrarea aviaţiei sale militare. În caz contrar, SUA vor adopta sancţiuni contra Turciei.

Recep Tayyip Erdogan s-a arătat încrezător în rezultatul discuţiilor. Relaţiile turco-americane sunt bazate pe "un parteneriat strategic", a spus el, adăugând că nu are impresia că Washingtonul va sancţiona Turcia dacă nu renunţă la proiectul său.

Liderul de la Ankara a repetat că acordul cu Moscova este "încheiat" şi că sistemul de apărare antiaeriană este "în curs de livrare".

Recep Tayyip Erdogan a declarat în această săptămână că Turcia va intra în posesia rachetelor S-400 în iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel