Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  PUZ Sectorul 1, premieră în administrație. Edilul Tudorache și Ciobanu Olivia Anca, arhitectul-șef, explicații

Primarul Dan Tudorache explică de ce este necesar demararea acestui proiect. Foto C. Andreescu
Primarul Dan Tudorache explică de ce este necesar demararea acestui proiect. Foto C. Andreescu

Primăria Sectorului 1 a lansat, miercuri, dezbaterea Planului Urbanistic Zonal, o premieră pentru o administrație locală. Edilul Dan Tudorache și Ciobanu Olivia Anca, arhitectul-șef, au explicat pentru DC News coordonatele acestei dezbateri publice.  

Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1 este un proiect major al Bucureștiului, pentru că Sectorul 1 este într-o continuă dezvoltare și, din cauza acestui aspect, trebuie să avem cât mai puține procese. Vă dau un  exemplu: PUG-ul este din anul 2.000, totul a evoluat în acești ani, aceste fiind depășit la ora acuală. Pentru dezvoltarea Sectorului este benefică demararea acestul PUZ.

Costurile programului sunt zero, a declarat în exclusivitate pentru DC News Dan Tudorache, primarul Sectotui 1.

Referitor la acest aspect, Ciobanu Olivia Anca, arhitectul-șef al Sectorului 1  a intervenit, declarând că PUZ-ul Sectorului este o surpriză plăcută, acesta fiind o aoferă din partea consorțiului VEGO sponsprizând această lucrare. Primăria Sectorului 1 asigură doar suportul, punând la dispoziție doar documentația, alături de Primăria Capitalei, pentru că PUZ-urile sunt de competența acesteia.

Studiile de fundamentare sunt, de asemenea, finanțate tot de către sonsorțiul amintit, o parte fiind deja de la PUG, deoarece  Primăria Sectorului 1 a colaborat cu proiectantul general de la PUG, respectiv Facultatea de Urbanism și Arhitectura Ion Mincu.

Ciobanu Olivia Anca, arhitectul-șef al Sectorului 1

Pentru luna august este preconizată obținerea avizului arhitectului-șf al Capitalei, iar spre sfârșitul lui 2019 acest proiect să fie gata,  a mai declarat edilul Sectorului 1. 

Despre aprobările de care au nevoie, arhitectul-șef a declarat că un prim pas este cel de la Mediu, cu o procedură de impact, pentru că este de amploarea unui sector, întinzându-se pe o perioadă de 145 de zile, aceata fiind procedura legală. Între timp o parte dintre avizele necasare le-am și obținut, respectiv cele de utilități, cele de la SNCFR, cu cele de la Ministerul Dezvoltării și cele de la Monumente.

Despre acest proiect, locuitorii Sectorului 1 au fost informați, acest lucru fiind o premieră când se face  o dezbatere publică la o documentație de urbanism, și pentru prima dată când Primăria Sectotului 1 organizează o astfel de dezbatere, a mai declarat arhitectul-șef al Sectorului 1.

Vezi si: EXCLUSIV Program de anvergură, finalizat. Daniel Tudorache: Anul acesta terminăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel