Putin: Nu există trupe rusești în Ucraina. Nu vrem să reconstruim un imperiu

Președintele Vladimir Putin a dezmințit informațiile din presă potrivit cărora omologul său de la Kiev, Petro Poroșenko, i-a "oferit" regiunea Donbass cu prilejul negocierilor de la Minsk. Putin a arătat că există o singură rezolvare a conflictului din Estul Ucrainei, care presupune trei elemente: respectarea acordului de la Minsk, revizuirea Constituției și reforme socio-economice.

Întrebat dacă Poroșenko i-a propus ca Rusia să asimileze Donbass, Putin a răspuns "nu", adăugând că discuțiile cu președintele Ucrainei s-au focalizat pe reabilitarea economică a Estului Ucrainei.

"De ce (Ucraina) nu le plătește pensiile oamenilor de acolo (din Donbass)? Ce e în neregulă cu ei? Asta este adevărata tragedie", a declarat Putin.

Anual, Vladimir Putin susține două conferințe de presă maraton, una în decembrie și alta primăvara. Cea de-a doua, intitulată "Linie directă cu Vladimir Putin", a început joi, la ora 12:00 (ora României) și este de așteptat să dureze în jur de trei ore. (ediția de anul trecut a durat 3 ore și 55 de minute)

Potrivit lui Putin, Poroșenko a avut ocazia să soluționeze criza din Est după ce a câștigat președinția, dar ea ales să reia ostilitățile.

Vladimir Putin a insistat că ucrainenii și rușii formează același popor și a reiterat că "nu există trupe ale Rusiei în Ucraina".

Liderul de la Kremlin a ținut să precizeze că Ucraina este un stat suveran. "Nu este scopul nostru să refacem un imperiu (...) Nu avem ambiții imperialiste", a precizat Vladimir Putin.

Un reporter al televiziunii ruse a avut o intervenție în direct din Donbass, de unde mai mulți rezidenți i s-au adresat lui Putin. Când unul dintre aceștia a întrebat dacă urmează un război între Rusia și Ucraina, Putin a răspuns: "E imposibil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel