Putin, decizie drastică în ultima clipă. Mutări surpriză ale liderului de la Kremlin în criza din Ucraina

Președintele Vladimir Putin a renunțat să mai includă într-un discurs susținut la 5 decembrie un pasaj în care acuza autoritățile de la Kiev de "distrugere în masă a cetățenilor ucraineni".

Revista Time susține că a obținut ciorna discursului în care Putin voia să acuze guvernului Ucrainei de "distrugere în masă" a propriilor cetățeni. Doar că liderul de la Kremlin nu a mai făcut nicio referire la Ucraina la momentul discursului, probabil pentru a înlesni încheierea unui acord de pace cu vecina din Estul Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a refuzat să explice de ce președintele a omis secțiunea despre Ucraina. Întrebat dacă acest lucru semnalează o schimbare în poziția lui Putin față de Ucriana, Peskov a răspuns: "Nu, în niciun caz".

Potrivit ciornei intrate în posesia revistei americane, Putin urma să spună audienței că "nici acțiunile internaționale și nici structurile care ar trebui să apere drepturile omului nu au reușit să oprească autoritățile ucrainene din procesul de distrugere în masă a propriilor cetățeni. În ciuda faptului că obervatorii internaționali se află în Ucraina, oamenii nu pot să oprească violarea unui drept fundamental, dreptul la viață.

 ÎNTÂLNIRE Hollande-Putin, sâmbătă după-amiaza, la Moscova

 

Poziția Rusiei față de conflictul din Ucraina și-a mai pierdut din fermitate anterior discuțiilor de pace de la finele acestei săptămâni. La negocieri vor participa reprezentanți ai Rusiei, ai guvernului de la Kiev și ai separatiștilor, dar și mediatori europeni. Conflictul din Ucraina a dus la moartea a peste 4.000 de oameni.

Cu trei zile înainte de discuțiile de pace de la Minsk, președintele francez Francois Hollande a efectuat o vizită surpriză la Moscova. Putin l-a întâmpinat pe Hollande la aterizarea pe aeroport și nu l-a așteptat pe liderul de la Elysee la reședința sa prezidențială, după cum impune protocolul. Când cei doi președinți au discutat pe aeroportul din Vnukovo, Putin i-a spus lui Hollnade: "Trebuie să rezolvăm conflictul" și prăpastia pe care a săpat-o între Vest și Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel