EXCLUSIV  Putem învinge CANCERUL? Dr. Mircea Dediu, SANADOR: Tehnologie de ultimă oră!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medicul Mircea Dediu, medic primar oncolog Sanador, a vorbit în exclusivitate la DC News și DC News TV, despre terapiile de învingere a cancerului. 

Dr. Mircea Dediu, medic primar oncolog Sanador, a fost întrebat de către jurnalistul și redactorul șef al DC News, Val Vâlcu, dacă putem învinge cancerul. 

”La noi în centrul oncologic există practic toate tratamentele disponibile, cele care sunt prezente și administrate în occident. Aici am în vedere, pe de-o parte și intervențiile chirurgicale, chirurgia robotică, pe de-o parte avem aparate de radioterapie și tehnologie de planning, tehnologie de ultimă oră care permite o radioterapie extrem de acurată cu un contur foarte bine definit și cu protejarea țesuturilor normale și nu în ultimul rând există acces la toate medicamentele care sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și aici am în vedere cele molecular țintite și imunoterapia. Din punct de vedere al metodologiei de abordare chirurgicală, sigur că în oncologic, în ultimul timp, se dorește ca acele intervenții care pentru toată lumea erau mutilante, în prezent se caută a se limita volumul care este excizat odată cu tumora, fără a se compromite beneficiul terapeutic, fără a se compromite rata de succes a intervenției. Acest deziderat necesită o evaluare preoperatorie a extensiei bolii, cât mai acurată și aici avem în vedere investigațiile imagistice, tomografia, RMN-ul, dar și PET-CT-ul care adăugat acestor investigații poate aduce informații extrem de utile. Pe de altă parte trebuie să dispui de tehnologia care să permită un traumatism chirurgical minim”, a declarat dr. Mircea Dediu, Medic primar oncolog Sanador.

Inovații și tehnologii în sănătate

Diana Loreta Păun, consilier prezidențial în Departamentul Sănătate Publică a vorbit în exclusivitate despre inovația și viitorul în sănătate. Dr. Diana Loreta Păun s-a aflat astăzi în direct la DC News și DC News TV în cadrul dezbaterii ”HEALTH ROMÂNIA 2021: Provocări pentru sistemul sanitar românesc”. Specialistul a fost întrebat care sunt inovațiile si noile tehnologii care vor schimba modul în care societatea modernă va îngriji sănătatea cetățenilor.

CITEȘTE AICI ȘTIREA: EXCLUSIV  Dr. Păun, consilier al președintelui Iohannis, despre inovația din sistemul medical: Par SF, dar să recunoaștem că acesta este viitorul

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel