Pușcaș, prima reacție după ce a fost inclus în echipa ideală EURO U21 2019

George Pușcaș, naționala de tineret. foto: @puskibeast1 - FB
George Pușcaș, naționala de tineret. foto: @puskibeast1 - FB

George Puşcaş, inclus de UEFA în echipa ideală a Campionatului European de tineret, a declarat, marţi, că şi alţi colegi de-ai săi de la reprezentativa U21 a României meritau să facă parte din cel mai bun unsprezece al turneului final.

"Este meritul echipei, am arătat că am meritat să fim între cele mai bune patru formaţii ale Europei la Under 21. Este o mândrie să reprezint România şi cred că şi alţi colegi de-ai mei meritau să fie incluşi în echipa turneului final", a declarat George Puşcaş, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Fotbalistul român George Puşcaş a fost inclus de UEFA în echipa ideală a Campionatului European de tineret desfăşurat în Italia şi San Marino, celelalte 10 posturi fiind ocupate de jucători ai finalistelor Spania şi Germania.

Unsprezecele ideal al CE 2019 publicat pe site-ul oficial al forului continental este următorul: Alexander Nubel (Germania) - Lukas Klostermann (Germania), Jonathan Tah (Germania), Jesus Vallejo (Spania), Benjamin Henrichs (Germania) - Fabian Ruiz (Spania), Mahmoud Dahoud (Germania) - Dani Olmo (Spania), Luca Waldschmidt (Germania), Dani Ceballos (Spania) - George Puşcaş (România).

Pușcaș - la un pas de a fi golgheter EURO U21

În vârstă de 23 de ani, George Puşcaş a marcat 4 din cele 10 goluri ale echipei naţionale de tineret a României la Campionatul European U21, fiind al doilea cel mai bun marcator al turneului după golgheterul Luca Waldschmidt (Germania).

Aflat sub contract cu Internazionale Milano, Puşcaş a jucat în sezonul precedent sub formă de împrumut la gruparea US Palermo.

Selecţionata de tineret a României s-a clasat pe locurile 3-4 la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, după ce a fost învinsă joi seara, în semifinale, de Germania, cu scorul de 4-2 (1-2).

Echipa naţională de tineret s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România a reuşit să câştige Grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa, echipă care a intrat şi ea în careul de aşi din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund.

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecţionata noastră ajungea în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după ediţiile din 1924, 1952 şi 1964.

Citește și:

România schimbă regulile EURO U21, după meciul cu Franța

Un român în cel mai bun 11 al EURO U21 2019: George Pușcaș - UEFA a ales fotbaliști din: Spania, Germania și România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel