Punct de amendă, înghețat. Cîțu: Nu are niciun fel de noimă

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe a explicat de ce consideră el că era necesară înghețarea punctului de amendă, deși el ar fi crescut cu aproximativ 80%, ceea ce ar fi adus mai mulți bani la bugete.

Florin Cîțu a fost solicitat de Denise Rifai să explice în emisiunea ”Legile Puterii” de ce era nevoie ca punctul de amendă să fie înghețat:

”N-a fost decizia mea, a fost decizia Guvernului. Vă spun opinia mea. Nu cred că asta este un lucru normal, modul cum crește punctul de amendă. Nu are niciun fel de noimă așa ceva. De ce să crești amenda dacă crește salariul minim!? Nu are nicio legătură. Amenda este amendă, o ai prin lege și la revedere. Dacă dorim ca amenzile să fie mai mari, facem un proiect de lege. Dar să le legi cu salariul minim nu înseamnă altceva decât că a fost un Guvern, la un moment dat, care dorea să facă bani la buget și să lege orice de salariul minim”, a spus Florin Cîțu, marți seara, la Realitatea Plus.

În prima sedinta din 2020, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare. Potrivit lui Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, OUG prevede înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari și suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleșii locali, până la 1 ianuarie 2021.

În aceasi timp, punctul de amendă a fost înghețat la nivelul de 145 de lei, fiind eliminată corelarea cu nivelul salariului minim. OUG a eliminat direct unele prevederi din OUG 114/2018.

Citește și:

Florin Cîțu anunță DISPONIBILIZĂRI mari la ANAF

Pensii speciale. Cîțu: Noi susținem un singur principiu. Sistemul de pensii este un fel de Caritas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel