Puigdemont, MESAJ secret către liderii catalani: S-a TERMINAT totul. Am fost sacrificat

 Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Secesionistul Carles Puigdemont a admis miercuri că are 'dubii' cu privire la candidatura sa la şefia administraţiei catalane, candidatură pe care el asigură că o menţine, după difuzarea de către televiziunea spaniolă a unui mesaj privat în care el pare să renunţe, informează AFP. 

Emisiunea 'El Programa de Ana Rosa' a postului de televiziune privat Telecinco a publicat o serie de mesaje adresate marţi seara de către Carles Puigdemont lui Toni Comin, fost membru al guvernului catalan destituit de Madrid. 

În aceste mesaje, Carles Puigdemont comentează amânarea şedinţei ce viza învestirea sa, marţi, în parlamentul catalan şi estimează că a fost 'sacrificat' în urma unui plan pus la cale de 'Moncloa', adică de guvernul spaniol. 

Postul a obţinut aceste mesaje filmând ecranul de telefon al deputatului Toni Comin, venit ca şi Puigdemont în Belgia, în timp ce acesta asista la o reuniune a partidului naţionalist flamand N-VA. 

Puigdemont i-a scris că totul este 'terminat' şi că se va consacra apărării reputaţiei sale. 

Oficial, Puigdemont transmite alte mesaje 

Într-o alocuţiune video publicată în acelaşi moment, marţi, Carles Puigdemont dădea cu toate acestea asigurări că este singurul candidat posibil. 

'Sunt om şi am şi eu momente de îndoială', a scris Puigdemont pe Twitter după difuzarea mesajului, dar a ţinut să adauge: 'Nu voi face niciun pas înapoi, din respect, din simţul recunoştinţei şi din angajament faţă de cetăţenii ţării'. 

Vestea, preluată de toată presa spaniolă, intervine la o zi după amânarea şedinţei de învestitură a lui Carles Puigdemont de către preşedintele parlamentului catalan, Roger Torrent, la rândul său un secesionist. 

Roger Torrent a subliniat că a trebuit să amâne această şedinţă pentru a obţine 'garanţii' ce permit ţinerea ei, adică fără ca Puigdemont să rişte să fie arestat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel