Pui îngălbenit cu colorant. Tudor Ciuhodaru: O bombă chimică

Alexandru Ichim / 07 oct 2019 / 16:30

Puiul îngălbenit cu coloranți sau cu alte substanțe reprezintă ”o bombă chimică”, susține medicul specialist Tudor Ciuhodaru. 

Medicul Tudor Ciuhodaru a reacționat după ce la Galați s-au descoperit comercianți care vindeau pui îngălbenit cu diferite substanțe. 

”Este o veritabilă bombă chimică, mai ales pentru cei mici. Țineți cont că această culoare se obține prin adăugarea acelor substanțe chimice, pentru că sunt foarte ieftine și de aceea pare că este mai galben, că seamănă cu cel crescut la țară și ne induce în eroare. Este important să fim extrem de atenți de unde cumpărăm aceste produse pentru că toxicitatea hepatică este redutabilă și nu o singură dată am avut la urgențe pacienți care după ce au consumat astfel de alimente cu proveniență dubioasă sau cu colorație dubioasă au avut probleme ale sistemului digestiv”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru în direct la România TV. 

Polițiștii locali gălățeni au descoperit mai mulți comercianți care vindeau carne de pasăre colorată cu o substanță galbenă pentru a avea aspectul puilor de țară.

VEZI AICI: Gălățenii s-au îngrozit când au văzut ce pui au cumpărat pentru gătit! Poliția a intrat pe fir