Pui de pinguin gentoo, desemnat oficial cu ''sex neutru''

Un pinguin în vârstă de patru luni de la un acvariu din Londra este primul pui din istoria instituţiei care nu va avea un gen desemnat, relatează marţi Press Association.

Puiul de pinguin gentoo, care nu a primit încă un nume, nu va fi caracterizat ca fiind de sex masculin sau feminin.

Acvariul Sea Life London a explicat că neutralitatea de gen este un fenomen obişnuit la pinguinii care trăiesc în sălbăticie şi că este natural ca puiul să ajungă la maturitate fără a avea un gen desemnat.

Puiul a fost crescut de un cuplu de pinguini de acelaşi sex, Rocky şi Marama, care au adoptat un ou de care o femelă din colonie nu putea să aibă grijă.

vezi și: Puiul de somn în timpul zilei, benefic pentru sănătate. Ce boli previne

Suntem foarte mândri



Deşi decizia ar putea face ca nişte pene să se zburlească, neutralitatea de gen la oameni a devenit abia recent un subiect răspândit de conversaţie, însă este total natural ca pinguinii să dezvolte identităţi fără gen în timp ce se dezvoltă în adulţi maturi, a declarat Graham McGrath, director general în cadrul acvariului.

Suntem foarte mândri de succesul programului de înmulţire a pinguinilor gentoo de la Sea Life London şi de uimitoarea reuşită a celor doi pinguini de acelaşi sex, Rocky şi Marama, care au luat puiul sub aripa protectoare şi l-au crescut ca şi când ar fi fost al lor, a adăugat McGrath.

Exemplarul nou-născut este unul dintre cei doi pui veniţi pe lume în acest an la acvariul din capitala Marii Britanii în cadrul programului de înmulţire a speciei.

Potrivit specialiştilor, pinguinii formează perechi pe viaţă, iar cupluri de acelaşi sex au fost observate de numeroase ori atât în natură, cât şi în captivitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel