EXCLUSIV  Psihologul Radu Leca, despre agresorii care au înspăimântat România: Puterea e un pansament pentru rănile primite de alții

De la începutul anului, au apărut în media mai multe cazuri de animale maltratate şi ucise în moduri care pot părea greu de imaginat. Medicul psiholog Radu Leca a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care sunt factorii care pot duce la astfel de fapte. 

"Avem de-a face cu partea de trigger, declanşator. Respectiv, subiectul care este umilit, bătut cu sălbăticie, călcat în picioare până la o anumită vârstă, atunci când are puterea de a face ceva ce lui i se pare deosebit şi poate controla acel lucru, chiar şi la suprafaţă, îl va face. Tipologia acestui subiect categoric se învârte în jurul unui viitor agresor ce nu va simţi milă sau nu va avea un alt tip de sentiment faţă de victimă. Se îmbată cu noţiunea de putere, dar această putere vine sub forma unui pansament pe care şi-l aplica peste rănile pe care el le-a primit de la alţii, mai mari, mai puternici, mai bătrâni, mai fioroşi", a declarat psihologul Radu Leca în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Adolescent din Bistriţa, anchetat după ce şi-a pus câinii să sfâşie un maidanez

Condiţii pentru reintegrarea în societate

"Avem de-a face cu o psihologie relativ simplă, un 'control al furiei'. Ca această noţiune să fie înţeleasă de subiect, acesta ar trebui să ştie să scrie, să citească, să aibă opt clase primare şi să fie integrat social. Să fie evaluat psihologic şi să i se pună un tag, o etichetă, pe baza unui diagnostic. După ce este pus acest diagnostic, subiectul trebuie să fie trimis către terapie. În urma evaluării şi a terapiei, poate fi reintegrat social, într-un caz bun. Dar e un vis asta!", a mai spus specialistul. 

VEZI ŞI Ei sunt VIITORII CRIMINALI în SERIE! Tudor Tim Ionescu, puternic semnal de alarmă: Măsură pe model american

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel