Psihologul Gabriel Diaconu: Probele de la faţa locului pot vorbi. Ce spune Dincă trebuie privit între paranteze!

Psihologul Gabriel Diaconu a declarat, la Antena 3, că singurele dovezi clare pe care le au anchetatorii până acum sunt constituite de probele găsite la faţa locului, dar şi că declaraţiile lui Gheorghe Dincă trebuie privite cu circumspecţie şi între paranteze. 

"Sunt două puncte de vedere. Sub presiunea momentului, cred că îmbrobodeşte, iar celălalt că există un mijloc, o metodă sau un motiv pentru care face aceste lucruri, că îi plimbă de colo colo pe anchetatori. Motivaţia de a minţi este fie fuga de responsabilitate, fie plăcerea de a-i vedea pe anchetatori chinuindu-se şi cedând inteligenţei lui superioare. Este de observat spiritul hoţ, această şmecherie pe care o are. Oamenii din România când fac referire la "spiritul hoţ" se referă la capacitatea ei latentă de a ieşi deasupra şi a avea ultimul cuvânt. 

Să ne înţelegem. Unul este demersul anchetei penale, alta este procesul mediatic unde, de la o zi la alta, ştirile devin contradictorii, pentru că sursele sunt mai puţin credibile, iar mass-media nu ajunge la judecată, ci doar procurorii. Fiecare dintre actorii din acest film trebuie filtraţi printr-un turnesol al credibilităţii şi profesionalismului. 

Continui să cred că probele ridicate de la faţa locului pot să vorbească circumstanţial despre faptele făcute de acest om. Ce spune el sunt declaraţii care trebuie luate între paranteze, şi în funcţie de expertiza psihiatrică. Orice persoană care devine de interes public iese din zona anterioară de confort şi nu se mai comportă ca înainte", a spus Gabriel Diaconu. 

Gheorghe Dincă, diferit de oamenii obişnuiţi

"Pe el îl diferenţiază biografia sa. Ceea ce ştim este că are un bogat trecut de violenţă care merge mult în trecut. Ne aflăm în faţa unui făptaş care a spus, negru pe alb, că a făcut anumite lucruri. Anchetatorii caută şi alte victime, dar să nu ne aşteptăm ca omul să fie cooperant. Când citim despre criminali în serie, sunt rarisime cazurile când criminalul a arătat ce a făcut cu victimele, unde le-a pus, câte sunt. 

Dacă ar fi să fim profesionişti şi suntem, la sfârşitul unei astfel de investigaţii vom fi putut să ştim acţiunile acestui om nu doar în ziua premergătoare intervenţiei poliţiei, ci şi ce a făcut în urmă cu o zi, cu două, cu un an", a spus psihologul Gabriel Diaconu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel