PSD, Șerban Nicolae: Codrin Ștefănescu, nu pleacă din partid

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, miercuri, că nu va pleca din partid Codrin Ștefănescu, însă acesta și-a asumat răspunderea pentru rezultatul alegerilor europarlamentare și a predat mandatul de secretar general al PSD, fiind înlocuit cu Rodica Nassar.

„Codrin Ștefănescu și-a asumat răspunderea pentru rezultate și a spus că este dispus să își pună mandatul pe masă, ceea ce s-a și acceptat. Drept dovadă este că a rămas în continuare Codrin Ștefănescu, nu pleacă din partid, nu e supărat", a declarat Șerban Nicolae.

El a afirmat că nu a existat scandal în interorul PSD, la discuțiile avute marți.

„Deciziile majoritare sunt respectate. Sunt lucruri care se spun în opinia fiecăruia și asta nu înseamnă că dacă nu sunt de acord cu o opinie e neapărat greșită. Dar sunt situații nedorite la care trebuie să răspundem . În ciuda a ceea ce s-a speculat nu a fost cu scandal, cu ceartă. Vedeam mesaje, știrile din interior, că i s-a cerut demisia Liei Olguța Vasilescu, că ea i-ar fi cerut demisia nu știu cui, Codrin Ștefănescu și așa mai departe. Nu. Și-au prezentat mandatul la final de campanie, mai ales că Olguța Vasilescu a fost purtător de cuvânt pe durata campaniei electorale", a adăugat Șerban Nicolae.

Modificări care nu au fost făcute pentru a-l proteja pe Dragnea

Liderul de grup al senatorilor PSD a mai spus că niciuna dintre modificările făcute de Parlament sau Guvern în ultimii doi ani nu au venit pentru a-l proteja pe Liviu Dragnea.

„Şi dacă suntem toţi corecţi unii faţă de ceilalţi aş vrea să observaţi două lucruri: niciuna dintre modificările făcute în ultimii doi ani în Parlament sau de Guvern nu l-au protejat pe Liviu Dragnea de dosarele aflate pe rol. Deci, toată povestea a fost o minciună sfruntată, o manipulare grosolană a unor indivizi lipsiţi de orice urmă de bun simţ şi de responsabilitate cum că am fi modificat legile în favoarea unor persoane. Pe de altă parte, nici până astăzi, nimeni nu a putut să demonstreze că un membru PSD a exercitat presiuni asupra justiţiei, că a dat indicaţii cu privire la ce dosare să se facă, ce dosare să se oprească sau cum să se facă anumite dosare penale. Ori independenţa justiţiei a fost respectată cu stricteţe de PSD. Nu sunt convins că a fost respectată de alţii şi cu atât mai puţin nu sunt convins că nu au existat acolo influenţe din partea serviciilor secrete, sau a unor oameni din partea serviciilor secrete", a conchis Șerban Nicolae.

Viorica Dăncilă a anunțat marți seara schimbările decide în ședința Cex, Paul Stănescu urmând să fie președinte executiv al PSD, iar Rodica Nassar a preluat funcția de secretar general, în locul lui Codrin Ștefănescu. Totodată, CEx a decis că trebuie menținută guvernarea.

Schimbările vin în urma încarcerării lui Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel