PSD, ședință. Conflict între Firea și Dragnea? Ce spune Chirieac

Dragnea
Dragnea

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația din PSD după protestele violene din 10 august, despre un posibil conflict între Gabriela Firea și Liviu Dragnea, dar și demisia Speranței Cliseru, Prefectul Capitalei, cea care a semnat ordinul de intervenție.

Astăzi, Gabriela Firea a criticat faptul că multă lume face acuzații în contextul în care mai multe voci sunt nemulțumite de activitatea Speranței Cliseru, Prefectul Capitalei, căreia i s-a cerut demisia.

Protestul și-a atins scopul?

Întrebat ce se va întâmpla în interiorul ședinței PSD, ședință așteptată la finele acestei săptămâni, dacă va exista un conflict deschis între Gabriela Firea și Liviu Dragnea, Bogdan Chirieac a precizat:

„Păpușarii mitingului din 10 august înseamnă că și-au atins scopul dacă începe un conflict deschis între cei doi lideri PSD. Până la urmă trebuie să știm și noi cine s-a aflat în spatele mitingului din 10 august. Cum se face că un miting pașnic a degenarat într-o asemenea măsură? De ce nu sunt identificați huliganii care au dat cu pietre în jandarmi?”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV, adăugând că e primordial să se afle cine sunt huliganii și cine i-a trimis în piață. „Trebuie plecat de la zero, ca să înțelegem cine a avut interesul să destabilizeze România”, a mai adăugat analistul.

Jurnalista Cristina Șincai a precizat că Speranța Cliseru este o apropiată a Gabrielei Firea și că există posibilitatea ca din interiorul conducerii PSD să se ceară ca cineva „să-și asume această bătaie din stradă”.

„Să își asume ce? Speranța Cliseru a dat cu pietre în jandarmi la un miting neautorizat? În momentul în care o țară se lasă condusă de propagandă este finalul acelei țări sau, în orice caz, finalul acelui Guvern. Dacă actualul Guvern se lasă condus de propagandă atunci să plece, în frunte cu doamna Dăncilă”, a fost răspunsul lui Bogdan Chirieac.

„Lucrurile vor degenera”

„Eu cred că autoritățile trebuie să analizeze cum se face că un miting pașnic, la care au participat oameni pașnici, a fost deturnat de un număr important de huligani care au provocat Jandarmeria. Jandarmeria a ripostat în conformitate cu legea. Legea e dură în asemenea situații critice. Când vrei să intri în clădirea Guvernului, într-un mod neautorizat, există reacții. 

În acest moment se vrea un cap pe tavă. Orice acțiune împotriva unui lider politic în acet moment îi legitimează pe huligani. Mi se pare absurd să discutăm că Speranța Cliseru a dat ordinul respectiv. În momentul în care Jandarmeria este atacată, în orice țară a lumii se ripostează. Cu rețineri, amenzi. 

Este regretabil că s-a ajuns la o formă violentă a războiului româno-român. O formă deschisă pentru că violentă a fost și până acum. Arestările oamenilor nevinovați reprezintă o formă violentă. Dar o formă de masă, deschisă, violentă, plină de ură, da, este regretabil. Dar acest lucru trebuie analizat”, a mai transmis Bogdan Chirieac.

„Până când nu se vor înțelege premierul, domnul Dragnea cu domnul Iohannis... lucrurile îmi e teamă că vor degenera în continuare”, a concluzionat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel