PSD, decizie privind BPN şi CEx de luni

PSD
PSD

Social-democrații se vor reuni, luni, ora 12.00 în ședința Biroului Permanent Național (BPN), urmată de întrunirea Comitetului Executiv (CEx) al PSD.

Update: PSD a decis să anuleze reuniunile Biroului Permanent Național (BPN) și Comitetul Executiv (CEx) ale partidului care trebuiau să se desfășoare, luni, prima de la ora 12.00 și a doua începând cu ora 18.00, au declarat surse ale formațiunii, pentru MEDIAFAX.

Ştirea iniţială: Ședința BPN se va desfășura la sediul partidului din Kiseleff, iar social-democrații se pregătesc pentru Congresul PSD din 3 august, au precizat sursele citate de Mediafax. Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Vaslui, întrebată despre coordonatorul campaniei electorale a PSD, că va anunțat în CEx care este echipa de campanie și strategia partidului în campania pentru alegerile prezidențiale. Pe 3 august PSD are Congres, în vederea lansării candidatului formațiunii la prezidențiale, Viorica Dăncilă.

De asemenea, președintele PSD a declarat că Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcția de premier, dacă PSD va câștiga alegerile prezidențiale. Dăncilă a adăugat că va face o propunere în acest sens după ce va discuta în Comitetul Executiv Național al partidului. Prezentă la Vaslui, Viorica Dăncilă a fost întrebată cu ce persoană ar face cel mai bun tandem, în cazul în care ar ajunge președinte, iar ea a răspuns că are în vedere un nume, dar că trebuie să discute în Comitetul Executiv al partidului acest aspect.

Întrebată dacă Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcția de prim-ministru, Viorica Dăncilă a răspuns: „Categoric, da”

La ședința CEx al PSD de marți, social-democrații au decis ca Viorica Dăncilă să fie prezidențiabilul partidului. În ședința anterioară a BPN al PSD Gabriela Firea și-a retras candidatura la prezidențiale.

Totodată, secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat, marți la Antena 3, că timpul de pregătire al partidului pentru prezidențialele din toamnă este „destul de strâns” iar din 10 august social-democrații ar trebui să înceapă strângerea de semnături pentru sprijinirea candidatului la scrutinul pentru șefia statului.

Ulterior reuniunilor PSD, Firea a anunțat că intenționează să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, precizând că nu s-a pus problema să își retragă candidatura la prezidențiale pentru a avea susținerea partidului la Primăria Muncipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel