EXCLUSIV  PSD și-a bătut joc de a patra putere

Radu Tudor a făcut o observație devastatoare în timpul CEX-ului organizat de PSD pentru mazilirea lui Tudose. Grav este că presa nu a prea remarcat acest lucru.  

Nu ar fi fost nicio tragedie dacă se amâna cu două zile judecarea premierului Tudose. Că era luni, că era marți sau miercuri, nici statutul, nici programul de guvernare n-ar fi fost încălcate. Însă, singura grijă a conducerii PSD pare să fi fost ca gruparea Tudose să nu contamineze încă doi-trei membri CEX. Sau să nu convingă ”neutrii” încă două persoane. Prioritatea era să iasă la vot o majoritate zdrobitoare în defavoarea premierului Tudose.

Liviu Dragnea nu are mână rea, cum singur spune, doar la oameni, ci și la evenimente. După Old Shatterhand și Old Surehand, putem vorbi și despre un Old Badhand, în relațiile internaționale. Prieten cu Winnetou, de Karl May. Practic, Liviu Dragnea și PSD i-au spus premierului Shinzo Abe: Winnetou altă dată, acum suntem ocupați cu certurile interne.

Nu-i vorbă, și Tudose are o parte din vină: s-a comportat cu o imaturitate care dă fiori. Se vede că nu a mai lucrat în privat de un sfert de secol, dacă o fi lucrat vreodată. Să pleci trântind ușa, fără a termina sarcinile curente...așa ceva nu se face nicăieri, fără consecințe. Nu cred că din firmă se poate fugi în 12 ore, fără un preaviz, sau fără să plătești despăgubiri.

Sper ca, politic, vicepreședintele PSD să fie sancționat de brăileni fiindcă gestul său a costat mult România. Putea să mai aștepte 48 de ore, cât să îl primească pe premierul Japoniei, a patra putere economică mondială, ca șef al guvernului României. Nu al guvernului PSD.

Nimic concret nu s-a construit pe relația cu Japonia, din vina noastră. Niciun proiect important nu a fost așezat în operă. Poziția strategică de la Marea Neagră, sau cea de membru UE nici măcar nu au fost invocate, darmite folosite.

Relația postdecembristă cu Imperiul Soarelui a fost o înșiruire de gafe, de la cea a fotografului care i s-a adresat împăratului cu formula ”Hei, mister”, până la cea a premierului care a fugit noaptea din post. Ca proștii, nu ca hoții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel