PSD Bacău. Senatorul Miron Smarandache: Peste 92.000 copii sunt înregistraţi că au părinţii plecaţi la muncă în străinătate

Peste 92.000 de copii din România au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, dintre care 4.500 sunt din judeţul Bacău, a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă, senatorul PSD Bacău, Miron Smarandache.

Parlamentarul a precizat că ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, i-a răspuns, la o interperlare, că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie a procedat la analiza cadrului legal actual în vederea adaptării lui la situaţia concretă a copiilor din România, inclusiv a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Potrivit răspunsului dat de ministrul Marius Budăi, modificările incluse în proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 vizează posibilitatea desemnării drept persoană care să asigure creşterea şi îngrijirea copilului, pe lângă rudele până la gradul IV, şi a persoanelor care fac parte din reţeaua socială a copilului, faţă de care acesta a dezvoltat relaţii de ataşament.

Au fost, de asemenea, reformulate o serie de prevederi referitoare la desemnarea persoanelor în grija cărora va rămâne copilul pe durata absenţei părinţilor, astfel încât să fie evitată apariţia situaţiilor în care, printr-o interpretare restrictivă, această desemnare se realiza doar pentru un an, fără a mai putea fi realizată prelungirea succesivă a acesteia, ceea ce ducea la lipsirea copilului de o persoană care să suplinească rolul ce ar fi trebuit îndeplinit de părinţi. Ne exprimăm speranţa că propunerile vor sprijini autorităţile administraţiei publice locale care lucrează în mod direct cu copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate să îşi exercite atribuţiile astfel încât interesul superior al acestora să fie respectat, se arată în răspunsul ministrului Marius Budăi către senatorul Miron Smarandache, conform comunicatului de presă. După primirea răspunsului, senatorul Miron Smarandache a salutat îmbunătăţirea legislaţiei privind creşterea şi îngrijirea copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel