PSD, atac dur la Iohannis. O nouă plângere penală, luată în calcul

Membri PSD
Membri PSD

După ce președintele României, Klaus Iohannis, a dat de înțeles că nu îl va revoca pe Augustin Lazăr, reacția din partea PSD nu a întârziat să apară.

Contactat de România TV, Codrin Ștefănescu, secretar general PSD, a declarat că Iohannis încalcă grav Constituția și-l acuză pe președintele României de complicitate penală cu procurorul general Augustin Lazăr.

"Domnul Klaus Iohannis a încălcat, în mod deliberat, Constituția României, deciziile Curții, de fapt toate legile. A încălcat decizia 185/2018, refuzând să răspundă la primele propuneri ale Prim-Ministrului cu privire la refuzul numirii doamnei Olguța Vasilescu, în funcția de Ministru al Transportului, și al domnului Laufer, în funcția de Ministru al Dezvoltării Regionale. Răspunsurile astea publice nu erau neapărat pentru Guvern sau PSD, erau pentru toți românii. Klaus Iohannis i-a sfidat pe români. În primul rând, toată lumea voia să vadă motivele pentru care domnul Klaus Iohannis refuză", a spus Codrin Ștefănescu. 

VEZI ȘI Pensii, modificări în 2019. Ministrul Muncii, anunț: Pensionarii trebuie să știe

"Klaus Iohannis a intrat într-o complicitate de natură penală cu procurorul României, Augustin Lazăr, procuror propus spre revocare pentru grave abateri disciplinare. Ministrul Justiției vine și spune pe 20 de argumente că vreau să-l revoc pe procurorul general, pentru încălcarea gravă a drepturilor și libertăților cetățenești. Prin refuzul lui Iohannis de a emite decretul de revocare, președintele a comis un act de trafic de influență!", a declarat secretarul general PSD. 

A doua plângere penală împotriva lui Iohannis


"Noi, cei din PSD, ne gândim foarte clar dacă nu cumva este oportun să facem o a doua plângere penală, pe lângă cea de trădare și încălcare a atribuțiilor constituționale. Ne gândim la posibilitatea acestei acțiuni foarte curând, săptămâna viitoare vom lua o decizie în sensul acesta", a mai spus Codrin Ștefănescu. 

CITEȘTE ȘI Medic: În calitate de membru ALDE, încep cerându-mi scuze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel