EXCLUSIV  PSD are datoria să-l îndepărteze pe Liviu Dragnea

Ovidiu Raețchi, deputat PNL, atrage atenția, într-o analiză politică scrisă pentru DCNews, că dacă refuză să renunţe la funcţia de preşedinte al partidului şi să iasă din viaţa politică, PSD are datoria să îl îndepărteze pe Liviu Dragnea. 

Iată analiza politică scrisă de Ovidiu Raețchi pentru DCNews

”PNL trebuie să sprijine total punctul de vedere al preşedintelui Iohannis privind organizarea referendumului”

În condiţiile în care Liviu Dragnea vorbeşte despre lovituri de stat date de cetăţeni, despre mineriade fără mineri, despre pretinsa legitimitate pe care a dobândit-o ca urmare a alegerilor parlamentare de pe 11 decembrie, atunci cred că trebuie să îi oferim ocazia să demonstreze că ordonanţele graţierii şi modificării Codului Penal au susţinerea românilor. Iar PNL trebuie să sprijine total punctul de vedere al preşedintelui Iohannis privind organizarea referendumului. Este evident că nici preşedintele Iohannis, nici PNL, nu se vor lăsa intimidaţi de ameninţările cu suspendarea, pentru că adevărul este de partea noastră şi românii vor sancţiona drastic atât încercările de adoptare a ordonanţelor graţierii şi modificării Codului Penal, dar şi o eventuală încercare de demitere a şefului statului. PSD este într-o situaţie critică, dar soluţiile sunt clare pentru toată lumea: trebuie să renunţe de urgenţă la ordonanţele graţierii, iar Liviu Dragnea trebuie să plece din fruntea partidului şi din viaţa politică. E o chestiune de supravieţuire politică: dacă nu va proceda în acest fel, se va prăbuşi în sondaje şi va pierde guvernarea. 

Dragnea, în stare să arunce PSD în aer

Este evident că cele două proiecte care au scos zeci de mii de români în stradă in plina iarna sunt cadoul pe care Liviu Dragnea şi-l face singur. Şi ca pentru asta este în stare să arunce tot partidul in aer. Planul său are două componente. Primul pas era să scape de condamnarea la doi ani cu suspendare din dosarul „Referendumul". Iar pentru asta a elaborat proiectul de ordonanţă care conţine graţierea pedepselor de până la 5 ani de închisoare. Pasul 1: cazier curat. Apoi, prin proiectul de ordonanţă care amendează Codul Penal, ar fi scăpat de o parte din acuzaţiile din dosarul în care este judecat de Înalta Curte pentru instigare la abuz în serviciu. Pentru că, potrivit noilor modificări, infracţiunea de abuz în serviciu se pedepseşte penal doar dacă există un prejudiciu minim de 200.000 de lei. Iar prejudiciul din dosarul deturnării de fonduri pentru copiii săraci din Teleorman este de 108.000 de lei, deci ar fi scăpat de o acuzaţie serioasă.

PSD riscă sacrificarea întregii sale existențe

Incredibil este faptul că, pentru a scăpa de problemele cu legea, prin proiectele de ordonanţe elaborate ar fi înjumătăţite şi pedepsele pentru violatori sau pedofili, ceea ce denotă un cinism fără seamăn al lui Liviu Dragnea. Dacă refuză să renunţe la funcţia de preşedinte al partidului şi să iasă din viaţa politică, PSD are datoria să îl îndepărteze pe Liviu Dragnea. PSD nu îşi joacă doar accesul la guvernarea vremelnică, dar riscă sacrificarea întregii sale existenţe pentru ca Liviu Dragnea să nu îşi asume răspunderea pentru faptele sale. Sigur, insa, PSD este plin de lideri după chipul şi asemănarea lui Liviu Dragnea, iar susţinerea proiectului graţierii şi modificării Codului Penal nu reprezintă o dovadă de altruism şi loialitate faţă de liderul partidului.

*Textul aparține autorului, intertitlurile, titlul de homepage, și îngroșările aparțin redacției. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel