EXCLUSIV  PSD-ALDE, candidat comun prezidențiale. Strategia coaliției, dezvăluită: De când se fac analize!

Tudor Tim Ionescu, secretar general adjunct al ALDE, a dezvăluit, în interviul acordat DCNews, strategia PSD-ALDE pentru prezidențiale.

”Din punctul nostru de vedere, al ALDE, dl Tăriceanu întruchipează calitățile principale ale unui președinte al României, așa cum o vedem și o dorim noi, un român, un liberal, un democrat și un om care respectă instituțiile statului în matca lor constituțională și statul de de drept, din acest punct de vedere. Avem, din păcate, în acest moment, un președinte în funcție care este exact opusul elementelor pe care vi le-am prezentat.” spune Tudor Tim Ionescu, care a explicat de ce Klaus Iohannis este opusul idealului de președinte. 

Secretarul general adjunct al ALDE afirmă că avem un președinte ”profesor de fizică, dar un elev corijent la ce înseamnă constituționalitate”. 

Strategia PSD-ALDE. Analize încă din 2018


”În ceea ce privește o candidatură comună, pot să vă spun că în alianță și discutăm despre acest lucru încă de anul trecut, un lucru este absolut sigur și de la această premisă se pleacă cu orice decizie care va fi luată în viitor: trebuie să găsim cea mai bună soluție pentru ca această situație să nu mai persiste cu acest președinte, din păcate, corijent la ce înseamnă legea fundamentală a României, Constituția României. 

Care va fi opțiunea, nu aș putea să vă spun acum. Noi avem o opțiune pe care eu o consider cea mai bun din toate cele care ar putea să existe în acest moment, prin prisma dlui președinte Călin Popescu Tăriceanu, dar trebuie să discutăm, să vedem ce se va întâmpla, pentru că avem aceste alegeri europarlamentare. Lucrurile se schimbă de la lună la lună. După aceste alegeri europarlamentare, vom putea să avem mai multe elemente în analiza pe care o facem încă de anul trecut cu privire la această soluție de a schimba modul nociv de a prezida România. Că e vorba de dl Tăriceanu, din punctul nostru de vedere e opțiunea cea mai bună, dar alianța cred că trebuie să vină cu o variantă care, personal, cred că este mai bună să fie o variantă unică, decât două separate. Această decizie se va lua în coaliție, ținând cont de toate elementele” a spus Tudor Tim Ionescu, în interviul ALDE. 

Cele spuse de către consilierul general au fost întărite de Liviu Dragnea care a vorbit despre un candidat unic la prezidențiale, ce urmează a fi stabilit după alegerile europarlamentare. 

Tudor Tim Ionescu este candidat ALDE la alegerile europarlamentare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel