PSD a pus gând rău birocrației: Lucrurile astea vor fi simplificate brutal

Liderul PSD, Liviu Dragnea, consideră că românul își irosește o mare parte din viață stând la cozi la tot felul de ghișee și funcționari, motiv pentru care social-democrații nu vor renunța la înființarea "ghișeului unic". Invitat la interviul DC News Live, președintele PSD s-a arătat nemulțumit că toate "agențiile inventate" trebuie să dea avize și a anunțat că "lucrurile aste a vor fi simplificate brutal".

"Zona de birocrație. Nu este vina numai a acestui guvern. Este o greșeală care vine de la Revoluție încoace. Azi, în România, cetățeanul, când vrea să rezolve o problemă, merge de la ghișeu la ghișeu, merge peste tot, și când termină nu știe dacă a rezolvat și o ia din nou. Asta înseamnă 30% din viața lui, din viața noastră: noi ne-o petrecem în mașină, la cozi, la tot felul de ghișee și funcționari. Sunt situații în care funcționari care stau în două ghișee alăturate îl trimite pe un om de la el cu hârtia: «mai ia o semnătura de la ăstălalt».

Noi avem un plan ghișeu unic pe care l-am tot vorbit de foarte mult timp și care nu e greu deloc de realizat. De ce merge omul peste tot? Pentru că toate agențiile inventate și-au inventat și niște atribuții: să dea avize.

[citeste si]

Dacă vrei să iei un teren extravilan undeva pe lângă Dunăre, nu cred că ai șansa să îl iei mai devreme de șase luni. Toata lumea trebuie să dea avize. De ce? Habar n-am. Lucrurile astea vor fi simplificate brutal. Sunt agenții care nu trebuie să mai existe. Mi-aduc aminte anii 1996-1997. Într-un județ era Direcția Muncii, una singură, și avea tot: orice ținea de muncă, pensii, somaj, prestații, totul era într-un singur loc, cu un singur director. Acum avem Direcția de Muncă, AJOFM, Casa de Pensii, șapte instituții pe care nu le mai știu nici eu. Toate făcând ceea ce făcea înainte o singură instituție", a declarat Liviu Dragnea la DC News Live.

Declarația integrală o găsiți de la minutul 40:38:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel