PSD a cerut sancționarea și înlocuirea a șase președinți de secții de votare

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

PSD Bistrița-Năsăud a cerut sancționarea a șase președinți de secții de votare și înlocuirea lor, în urma mai multor plângeri.

PSD Bistrița-Năsăud a depus, duminică, o plângere la BEJ împotriva a 6 președinți ai unor secții de votare care au ștampilat cu mențiunea „anulat" și rubrica Vioricăi Dăncilă de pe specimenele buletinelor de vot. PSD cere înlocuirea președinților și eliminarea lor din Corpul Experților Electorali.

Potrivit reprezentanților BEJ Bistrița-Năsăud, sesizarea a fost depusă duminică după-amiaza de Partidul Docial Democrat. Președinții reclamați ar fi aplicat din proprie inițiativă ștampila „Anulat" și pe numele candidatului Viorica Dăncilă de pe buletinul-specimen, după ce au primit specimenele cu ștampila „anulat" aplicată de instituția prefectului pe numele lui Klaus Iohannis.

„Am avut o plângere din partea PSD prin care solicită să se constate comiterea contravențiilor de către președinții secțiilor de votare (...) și s-a cerut sesizarea de îndată a AEP pentru înlocuirea președinților și excluderea pe viitor din Corpul Experților Electorali. S-a motivat că acești președinți au aplicat ștampilape care ei o au – acea ștampilă albastră cu care anulează buletinele – și pe competitorul electoral Viorica Dăncilă pentru a nu fi nicio discuție în privința acestui buletin de vot afișat. Am soluționat această plângere cu o majoritate de șase la cinci (șase pentru admitere și cinci împotriva admiterii acestei plângeri). Existând această majoritate, președintele BEJ trebuia să stabilească dacă fapta este contravenție pentru că BEJ stabilește doar dacă s-a săvârșit o faptă și președintele aplică sancțiunea. Doamna președintă a apreciat că fapta nu are caracter contravențional și nu a aplicat nicio sancțiune. AEP se sesizează doar în momentul în care se constată că fapta este contravenție și se aplică sancțiuni și atunci se ia măsura înlocuirii de îndată a președinților, ori nu este cazul acum", a spus judecătorul Cristina Frențiu, unul dintre reprezentanții Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud, într-un breefing de presă.

O altă plângere

O altă plângere, tot pe tema specimenelor buletinelor de vot aflate în mai multe secții de votare din Bistrița-Năsăud care au fost afișate cu mențiunea „anulat" aplicată în căsuța candidatului PNL la alegerile prezidențiale, a venit din partea PNL, care a cerut retragerea acestor buletine de la nouă secții de votare din Bistrița-Năsăud.

„Am avut înregistrate întâmpinări la Birourile secțiilor de votare din partea reprezentanților Partidului Național Liberal prin care se solicită retragerea acelei mostre de buletin de vot cu mențiunea anulat. Au fost soluționate în același sens în care s-a luat și decizia de dimineață, în sensul respingerii lor. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată", a mai spus judecătorul Cristina Frențiu.

Organizația Județeană a Partidului Național Liberal a reclamat duminică dimineața la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud faptul că ștampilele cu mențiunea „anulat" puse pe specimenele buletinelor de vot afișate în secțiile de votare din județ sunt aplicate chiar în căsuța reprezentantului PNL la alegerile prezidențiale, ceea ce ar transmite alegătorilor un mesaj subliminal.

Plângerea înaintată de PNL a fost analizată, duminică, de reprezentanții Biroului Electoral Județean care au decis însă că aceasta nu este întemeiată și au respins-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel