Prună-Penitenciar Berceni: Nu este suficientă construirea unui penitenciar în comuna Berceni

Un nou penitenciar va fi construit în comuna Berceni de lângă Ploiești. Inițial s-a dorit construirea unei noi închisori la Caracal, însă avizul a fost negativ din cauza apropierii de scutul anti-rachetă de la Deveselu. Ministrul Justiției, Raluca Prună nu crede însă că astfel problema penitenciarelor va fi rezolvată. 

Construirea unui nou penitenciar în comuna Berceni de lângă Ploieşti nu va rezolva situaţia din sistem, a afirmat, marţi, ministrul Justiţiei, Raluca Prună. 

"Se construieşte un penitenciar la Berceni, care este o comună lângă Ploieşti (...) Însă (...) un penitenciar singur nu va rezolva situaţia din sistem", a spus Raluca Prună, răspunzând unei întrebări, la un eveniment organizat împreună cu vicepremierul Vasile Dîncu. 

Ministrul Justiţiei a amintit că proiectul privind construirea unui penitenciar la Caracal a primit aviz negativ, din cauză că acesta ar fi fost prea aproape de scutul antirachetă de la Deveselu. 

"La Caracal, după cum a comunicat inclusiv ANP, s-a dar un aviz negativ cu privire la această construcţie chiar din partea Ministerului Apărării din motive care sunt publice şi sunt cunoscute. E prea aproape locaţia de scutul de la Deveselu", a spus Prună. 

Despre grațierea deținuților

Totodată, ministrul Justiţiei a făcut comentarii şi pe marginea unui proiect care vizează graţierea persoanelor condamnate până în trei ani. 

"Noi am mai avut două proiecte mari de graţiere în ţara românească, în 1997 şi 2002 (...) Având în vedere această experienţă anterioară, din 1997 şi din 2002, şi făcând nişte calcule la Ministerul Justiţiei, ne-am dat seama că o graţiere de fapt n-ar face decât să umble la efecte (...). În situaţia în care România s-ar decide, nu sub mandatul meu, pentru că eu am fost fermă şi am zis 'Nu cred în acest proiect acum, în această ţară', dar dacă România s-ar decide să facă mâine o graţiere, printr-o lege adoptată de Parlament, nu ar rezolva decât efectul", a adăugat Prună. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel