Protocol Parchet - SRI. MEDIAFAX, mișcare BOMBĂ

SRI
SRI

MEDIAFAX SA a transmis Procurorului General sesizarea în legătură cu posibile infracţiuni comise prin semnarea şi punerea în aplicare a Protocolului SRI- Parchetul ÎCCJ, cu următoarele suspiciuni: uzurparea funcţiei, abuz în serviciu, compromiterea intereselor justiţiei, delapidare, deturnare de fonduri.

Documentul îi cere totodată lui Augustin Lazar să dispună desecretizarea şi cercetarea celorlalte protocoale semnate de către Serviciul Român de Informaţii cu alte instituţii şi aducerea lor la cunoştinţa publicului.

Sesizarea MEDIAFAX SA urmează să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii, Ministrului Justiţiei, Avocatului Poporului, Preşedinţiei, Preşedintelui Camerei Deputatilor, Preşedintelui Senatului, Comisiilor judice ale Senatului si Camerei Deputatilor, Comisiilor de abuzuri a Senatului şi Camerei Deputaţilor, Comisiilor parlamentare de control al SRI, informează Mediafax.

Amintim că în urmă cu o zi, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre problema acestor protocoale.

"Problema este că protocoalele vor avea consecinţe în justiţie. Se pot cere despăgubiri. Cei care au suferit în urma acestui protocol, SRI-Parchetul General, pot să meargă în justiţie şi să ceară daune uriaşe. CCR a declarat neconstituţional art. 142 Cod penal, dacă nu mă înşel. Protocoalele au fost încheiate în baza acestui articol. Situaţia este foarte gravă! În baza acestor protocoale au fost băgaţi la închisoare corupţi autentici şi ei au dreptul acum, fiindcă dovezile au fost devoalate, deci şi cei care au furat, să fie repuşi în drepturi, conform legii. Pentru că proba a fost coruptă! Situaţia este atât de gravă, încât România ar trebui să apeleze la experţi străini. Case de avocatură faimoase, britanice sau americane, care să analizeze toate consecinţele în aşa fel încât concluziile lor să fie mai presus de bătălia care se va declanşa în România. Nu de alta, dar în momentul în care România va avea de plătit 1 miliard de euro despăgubiri, plus să le dai înapoi inclusiv la cei care au furat pe bune ceea ce li s-a confiscat pe motiv că probele în baza cărora au fost condamnaţi nu sunt valabile... e "un pic" de DERANJ!!!", a mai spus Bogdan Chirieac.

"De plătit vom plăti noi. Pentru că nu există legea răspunderii magistraţilor," a fost concluzia analistului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel