Protocol între Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor şi Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor (UMP) 'Mihai Viteazul' a semnat un protocol de colaborare cu Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de reprezentanţii UMP, colaborarea se referă la realizarea unor proiecte de interes comun şi a unor activităţi având ca scop promovarea patriotismului şi a cunoaşterii şi păstrării tradiţiilor naţionale, culturale şi militare.

Un alt obiectiv al protocolului este efectuarea demersurilor comune necesare la Preşedinţie, Parlament, Guvern şi la alte instituţii centrale ale statului, cu atribuţii în elaborarea şi aplicarea prevederilor legale referitoare la drepturile legitime ale cadrelor militare şi poliţiştilor, active şi în rezervă sau în retragere, ale familiilor şi urmaşilor acestora, monitorizarea permanentă şi sesizarea imediată a instituţiilor respective în cazul nerespectării sau încălcării legilor şi a altor acte normative de interes comun.

'Părţile vor participa, prin reprezentanţi, la activităţile organizate în comun sau la iniţiativa uneia dintre acestea, vor realiza proiecte de interes comun pe plan local, regional şi naţional. La iniţiativa comună sau a unuia dintre semnatarii documentului, se vor organiza şi desfăşura în comun simpozioane, expoziţii tematice, festivităţi omagiale sau comemorative etc., oriunde în ţară', se mai precizează în comunicat.

Protocolul a fost semnat de către preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul', Gabriel Oprea, şi de către preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Ioan Hurdubaie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel