EXCLUSIV  Protocoale. Tudorel Toader: Nu am spus asta până acum. Era 16 martie 2018...

Toader
Toader

Tudorel Toader, ministrul Justiției, în cadrul unui interviu acordat marți, 31 iulie, DCNews, a oferit o informație în premieră.

"Era 16 martie 2018. Dădeam un interviu din biroul de rector, seara. Spuneam că astăzi, public, solicit desecretizarea protocolului dintre Ministerului Public și SRI, luni, la prima oră, voi fi la Ministerul Justiției, și voi solicita în scris desecretizarea. Luni am venit la minister, pe la orele 10.00, am redactat scrisoarea către procurorul general și am solicitat demararea procedurilor de desecretizare. Prin urmare, chiar dacă, între timp, și-au adus aminte și alții că ar fi solicitat primii desecretizarea, dacă verificăm cronologic, vedem că realitatea este cea pe care o spun eu. Era luni, marți am primit protocolul de la procurorul general, spunând că demarează procedura. Eram la o ședință foarte importantă, la orele 16.00 reveneam la Ministerul Justiției, am primit protocolul", a spus ministrul Tudorel Toader.

"Surpriză" pentru ministrul Justiției

"Vă spun ceva - cred că am procedat corect - am avut această preocupare ca nu cumva conținutul protocolului nedesecretizat să apară în public. Și atunci nu am deschis plicul care era sigilat. L-am păstrat în condițiile legii la Ministerul Justiției. Să nu-l deschid, dacă apare în presă să nu se spună că s-a scurs informația de la mine. Și l-am ținut nedeschis. Surpriza mea a fost că seara a apărut în presă. (...) Am deschis plicul, să lecturez documentul. M-am uitat pe el: 16 pagini și atât. Dar nu avea sfârșit. Nu știam cine l-am semnat, cine l-a ștampilat. (...)

I-am dat telefon procurorului general. Nu mi-a răspuns o dată, de două ori, probabil că era ocupat. I-a spus că lipsește finalul. Vă rog să-l căutați, să mi-l aduceți. Eu nu l-am deschis singur. Am proba fapului că, în momentul desigilării plicului, m-am uitat și lipsește ultima pagină. S-au făcut căutări și mi s-a transmis a doua zi ultima pagină, spunân în buna tradiție românească că a greșit secretara sau cine l-a tras la xerox. (...) Mi s-a trimis pagina finală – nu am spus asta până acum – mi s-a trimis de am putut vedea pagina 17, cum se încheie fraza finală, cine a semnat, cine a ștampilat", a spus ministrul Toader.

"Am apreciat deschiderea directorului SRI de desecretizare. Spuneam atunci că apreciez desecretizarea primului protocol, dar aștept să apreciez pe mai departe desecretizarea și celorlalte", a mai spus ministrul Justiției.

Interviul complet poate fi vizionat mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel