EXCLUSIV  Protocoale secrete. Timmermans, discurs despre România. Doru Claudian Frunzulică, observație: E foarte important

Europarlamentarul Doru Claudian Frunzulică a vorbit la DC News despre protocoalele dintre servicii și justiție, subiect care a ajuns și la Bruxelles.

În contextul în care analiza discursul premierului Viorica Dăncilă de la Bruxelles, europarlamentarul PSD a ținut să sublinieze faptul că Frans Timmermans, un critic dur la adresa guvernului României, a atras atenția asupra ingerințelor serviciilor în justiție.

„, În intervenția sa, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans, a menționat mai multe subiecte privind statul de drept în România, reformele justiției, Codul penal și Codul de procedură penală, felul în care sunt cheltuiți banii europeni, dar tot în aceeași idee pe care a prezentat-o și în februarie anul acesta sau cu ocazia vizitelor sale la București.

Aș sublinia un lucru foarte important. A spus că în România autoritățile trebuie să lanseze cât mai curând o anchetă oficială privind protocoalele secrete între un serviciu și instituții din judiciarul românesc. Un lucru extraordinar de grav prin care zeci de mii de români au avut de suferit, nu mai vorbesc despre cei monitorizați, unde numărul e enorm în comparație cu alte țări, raportându-ne la populație.

Frans Timmermans și-a exprimat clar dorința de a avea o colaborare cu autoritățile Românești. Doamna premier a spus și ea foarte clar că România va colabora cu Comisia Europeană în toate problemele”, a declarat la DC News, europarlamentarul Doru Claudian Frunzulică.

Totodată, europarlamentarul român a precizat că impresia este că în ceea ce privește modificările asupra legislației din România, Comisia Europeană „nu este informată total și în amănuțime.”

Iată răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel