Proteste violente în Franța. O prefectură a fost incendiată

Incendiu - imagine ilustrativă
Incendiu - imagine ilustrativă

Protestele violente din Franța ale adunării ''Vestele galbene'' au ajuns să fie din ce în ce mai grave. Prefectura departamentului Haute-Loire, din oraşul Puy-en-Velay, a fost incendiată.

Anumite persoane au "lansat proiectile aprinse de tipul cocteil Molotov" care declanşat focuri în prefectură şi în alte sedii administrative vecine, a precizat o purtătoare de cuvânt a prefecturii.

Manifestanţii au împiedicat iniţial camioanele pompierilor să ajungă la incendii, a adăugat ea.

În cursul zilei persoane venite din întreg departamentul au defilat pe străzile oraşului, cortegiul având în frunte tractoare. Prefectura nu a comunicat o cifră oficială, dar circa 3.000 de persoane au fost prezente, potrivit media locale.

Ciocniri violente

Scurte ciocniri au avut loc cu forţele de ordine când manifestanţii au pătruns în curtea prefecturii forţând grilajul, după care tractoarele au deversat aici cauciucuri pline cu bălegar. În cele din urmă ei au fost respinşi în exterior.

Prefectul a primit spre sfârşitul zilei o delegaţie de "Veste galbene", proveniţi din cele mai importante localităţi din Haute-Loire, a precizat prefectura într-un comunicat.

"Discuţia s-a derulat într-o atmosferă de ascultare reciprocă", potrivit comunicatului. Prefectul "s-a angajat să transmită guvernului" mesajele transmise de "Vestele galbene".

"Pe parcursul întregii întrevederi, situaţia s-a tensionat şi mai mult în exteriorul prefecturii", se mai menţionează în comunicat. La sfârşitul zilei nu au mai rămas în faţa sediului decât "indivizi care distrug", potrivit purtătoarei de cuvânt a prefecturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel